Αμετανόητος και προκλητικός ο Μ. Σιζόπουλος

Αμετανόητος και προκλητικός ο Μ. Σιζόπουλος

Του Γιαννή Πιερίδη*

Αμετανόητος και προκλητικός, όπως πάντα, ο Μ. Σιζόπουλος. Αντί να προβληματιστεί με τη μαζική παρουσία των μελών του κόμματος και την απαίτηση για ένα δημοκρατικό συνέδριο, στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, βγαίνει στην επίθεση με το γνωστό αλαζονικό του ύφος. Επιτίθεται κατά πάντων χαρακτηρίζοντας φραξιονιστές τους εκατοντάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στο καταστροφικό έργο του και να απαιτήσουν τη σύγκληση ενός δημοκρατικού συνεδρίου.

Με μοναδικά όπλα του, για άλλη μια φορά, το ψέμα και την παραποίηση όλων των γεγονότων.

  • Ψεύδεται ασύστολα και παρουσιάζει όπως τον βολεύει την πρόταση μας για ένα δημοκρατικό συνέδριο. Ισχυρίζεται ότι η πρόταση μας προνοεί συνέδριο στην βάση του μητρώου μελών του 2017, αποσιωπώντας τη συνέχεια της πρότασης που δεκάδες φορές έχουμε υποβάλει. Το μητρώο του 2017 από το οποίο θα αφαιρεθούν όσοι αυθαίρετα και παράνομα προστέθηκαν από τον ίδιο και στο οποί θα προστεθούν όσοι νόμιμα και καταστατικά ως μέλη έκτοτε. Αυτή είναι η πρόταση μας και σε αυτή θα επιμένουμε γιατί μετά το μητρώο του 2017 τίποτε δεν υπάρχει που να μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. Εκτός και αν αμφισβητεί και το μητρώο με το οποίο εκλέχτηκε πρόεδρος; Το χαλκευμένο μητρώο που έχει κατασκευάσει, με τις πάνω από 600 παράνομες εγγραφές και τις , καμιά σχέση δεν έχει με τα πραγματικά μέλη της ΕΔΕΚ.
  • Είναι εκλεγμένος, λέει, και αυτός και τα όργανα του από ένα συνέδριο “νόμιμο και δημοκρατικό” που συγκάλεσε στην βάση των προνοιών του καταστατικού. Μόνο γέλια προκαλεί ο ισχυρισμός του όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το περί ου ο λόγος συνέδριο που τον ανέδειξε “πρόεδρο” της ΕΔΕΚ για άλλα πέντε χρόνια το έχει συγκαλέσει με προειδοποίηση 24 ωρών και σ’ αυτό κατάφερε να μαζέψει μόνο 90 άτομα!..
  • Ισχυρίζεται, και πάλι ψευδώς, ότι κανένας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του για δημόσιο διάλογο, όταν από την πρώτη στιγμή που τόλμησε κάτι τέτοιο , άμεση ήταν η απάντηση του Μιχάλη Τερέπεη για αποδοχή. Τώρα προκαλεί, ψευδόμενος, με το ισχυρισμό ότι κανένας δεν ανταποκρίθηκε.
  • Θα οργανώσει, λέει, “συνέδριο δι’ αντιπροσώπων”. Πενία τέχνας κατεργάζεται. Ξέρει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει κανονικό μαζικό συνέδριο και καταλήγει σε μανούβρες και σε αλχημίες με την θεωρία ότι θα εκλέξουν αντιπροσώπους οι τοπικές οργανώσεις και οι επαρχιακές συνδιασκέψεις.
  • Στις ονομαστικές αναφορές του που θίγουν και προσβάλλουν συναγωνιστες δεν θα απαντήσουμε. Αυτός είναι ο άνθρωπος, αυτό είναι το ήθος του. Θα του πούμε και το εννοούμε πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί”

Πάνω στο ψέμα και στο θράσος του, λοιπόν, στήνει την προπαγάνδα του για να μας δηλώσει εμμονικά ότι τίποτε δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει ή να αποδεχτεί στην ΕΔΕΚ που έχει οικοδομήσει ή καλύτερα που έχει αποδομήσει. Δηλώνει, δηλαδή, ότι θα συνεχίσει την καταστροφική του δράση με όσους από συμφέρον ή αφέλεια ή κακώς νοούμενο κομματικό πατριωτισμό τον ακολουθούν. Φαίνεται ότι η σφραγίδα της ΕΔΕΚ συνεχίζει να είναι χρήσιμη για πολλά. Αυτή μόνο τους ενδιαφέρει. Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αφουγκραστούν την φωνή και την αγωνία της πλειοψηφίας των ΕΔΕΚιτών, όπως αυτή ακούστηκε από εκατοντάδες μέλη στη συγκέντρωση της Κυριακής.

Η απαίτηση και ο αγώνας για ένα δημοκρατικό συνέδριο θα συνεχιστεί. Ούτε η δημοκρατική παράδοση ούτε η συνολική ιστορία της περήφανης ΕΔΕΚ θα ανεχθούν μια κλίκα να οδηγήσει στην διάλυση το κόμμα μας.

Γιαννής Πιερίδης είναι πρώην μέλος του Π.Γ.της ΕΔΕΚ./Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους

Share this post