Αμερικής Ελπιδοφόρος: Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στους Αγίους Τόπους

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στους Αγίους Τόπους

«Είμαστε εδώ, στην Ιερουσαλήμ, για να δούμε πώς ξεκίνησε η πίστη μας και στη συνέχεια άνθησε σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισκέπτεται επικεφαλής ομάδας προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις ΗΠΑ την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τους Αγίους Τόπους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος  έτυχε θερμής υποδοχής από την αγιοταφική αδελφότητα και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος συνεχίζει τις επισκέψεις του στους τόπους, όπου περπάτησε ο Ιησούς Χριστός και, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «είμαστε εδώ, στην Ιερουσαλήμ, για να δούμε πώς ξεκίνησε η πίστη μας και στη συνέχεια άνθησε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως για πολλούς από τους προσκυνητές μας,  είναι και για μένα η πρώτη φορά που έχω την ευλογία να επισκέπτομαι τους Αγίους Τόπους, εκεί όπου βρίσκεται η αρχαία Εκκλησία και  έλαβε χώρα το μυστήριο της σωτηρίας μας».

Ο κ. Ελπιδοφόρος τίμησε την μνήμη όλων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Σε σχετική ανάρτηση έγραψε«Διότι ο Κύριος αγαπά τη δικαιοσύνη. δεν θα εγκαταλείψει τους πιστούς του». (LXX – Ψαλμοί 36:28) Το να θυμόμαστε τη μνήμη όλων των θυμάτων του Σόα, του #Ολοκαυτώματος, είναι μια πράξη αντίστασης ενάντια στη σκληρότητα του αντισημιτισμού του παρελθόντος καθώς και του παρόντος».

Το ταξίδι των ομογενών προσκυνητών θα συνεχιστεί  στην Ιορδανία

Share this post