Αλληλεγγύη ΕΣΚ προς τους Ουκρανούς δημοσιογράφους

Αλληλεγγύη ΕΣΚ προς τους Ουκρανούς δημοσιογράφους

“Η καταδικαστέα και βάρβαρη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, πυροδότησε κύμα αλληλεγγύης ανά το παγκόσμιο σε όλες τις χώρες και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η ανθρωπότητα η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση, ούτε και η δημοσιογραφική κοινότητα της χώρας μας”, αναφέρει ανακοίνωσει της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία “στηρίζει και συντάσσεται με όλες τις συναφείς ενέργειες της Ευρωπαϊκής αλλά και της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, όπου και ανήκει.

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ουκρανίας (NUJU) και το Συνδικάτο Ανεξαρτήτων ΜΜΕ Ουκρανίας (IMTUU), που υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν τις έδρες τους από το Κίεβο στο δυτικότερο μέρος της πατρίδας τους, έχουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη και των Κυπρίων συναδέλφων τους.

Το ειδικό ταμείο που δημιούργησαν η ΔΟΔ και η ΕΟΔ, ειδικά για βοήθεια στους Ουκρανούς δημοσιογράφους, θα ενισχυθεί και από την Ένωση Συντακτών Κύπρου με το πενιχρό, αλλά ουσιαστικό ως προς τον συμβολισμό του, ποσό των χιλίων ευρώ.

Η ΕΣΚ δηλώνει παρούσα στον αγώνα των Ουκρανών συναδέλφων να φτάνει η αλήθεια και η φρίκη του πολέμου, σωστά και ολοκληρωμένα, στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το ΔΣ της ΕΣΚ δηλώνει την ετοιμότητα του να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στους Ουκρανούς συναδέλφους με όποιο τρόπο και σε όποιο είδος ζητηθεί και κριθεί αναγκαίο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Share this post