Άλλαξαν οι διαδικασίες στον ΔΗΣΥ για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του, υποστηρίζει ο Χριστοδουλίδης.

Άλλαξαν οι διαδικασίες στον ΔΗΣΥ για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του, υποστηρίζει ο Χριστοδουλίδης.

Τη θέση ότι οι διαδικασίες στον Δημοκρατικό Συναγερμό όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές άλλαξαν με στόχο να αποκλειστεί δική του υποψηφιότητα διατύπωσε σε συνέντευξη στην “Καθημερινή” ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επανέλαβε τη θέση ότι η συζήτηση για τις προεδρικές είναι πρόωρη και ότι η αρχική τοποθέτηση του ΔΗΣΥ τον Οκτώβριο του 2021 ήταν ότι το πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο του κόμματος θα διεξαγόταν στο τέλος της άνοιξης.

Διερωτήθηκε δε, αν δεν θα ήταν αναμενόμενο και οι αποφάσεις για τις προεδρικές να λαμβάνονταν μετά το συνέδριο.

Για την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για εκλογές στη βάση του κόμματος ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτή έγινε πολύ νωρίτερα από τη μέρα που δημοσιοποιήθηκε, αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία του ΔΗΣΥ. 

Ο κύριος Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι έχει διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις με τον Αβέρωφ Νεοφύτου σε θέματα τακτικής του κυπριακού, σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και άλλων ζητημάτων.

Στο ερώτημα, αν θα είναι υποψήφιος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι τον ενδιαφέρουν οι προεδρικές εκλογές και ότι η τελική του απόφαση θα ανακοινωθεί την άνοιξη.

 

Share this post