Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στα Ολυμπιακά Μουσεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα μετάλλιά του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στα Ολυμπιακά Μουσεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα μετάλλιά του

Το ολυμπιακό μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο Πεκίνο θα αποτελεί έκθεμα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τιμητική βράβευση των υποστηρικτών του Olympic Day Run Greece ανακοίνωσε επίσης ότι, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, και στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας θα εκτεθεί το δεύτερο αργυρό μετάλλιο που κέρδισε στην Αθήνα ο Έλληνας αθλητής.

«Καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρασίες και καταθέσεις από όλους τους πλειοδότες για τα αντικείμενα του Αλέξανδρου τα οποία μας επιστρέφονται όλα από όλους τους πλειοδότες -θα καταλήξουν και πάλι στην οικογένεια- αποφασίσαμε αυτά εδώ να τα ξαναδώσουμε πίσω στην κοινωνία.

Έχουμε αποφασίσει το ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνο του Αλέξανδρου να εκτεθεί για πέντε χρόνια στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης», δήλωσε.

Η ίδια στη συνέχεια ανέφερε: «Της Αθήνας το Ολυμπιακό μετάλλιο θα το εκθέσουμε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας. Προσπαθούμε να τον κρατήσουμε στις μνήμες όλων, να μην ξεχαστεί. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, αλλά έτσι τον κρατάμε και μέσ’ την καρδιά μας ζωντανό».

 

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έλαβε και μία τιμητική πλακέτα από τους αρμόδιους της διοργάνωσης, ενώ νωρίτερα προβλήθηκε στον προτζέκτορα ένα συγκινητικό βίντεο με τις στιγμές του ‘Ελληνα Ολυμπιονίκη.

Πηγή:cnn.gr

**********************************************

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979 και απεβίωσε στις 14 Οκτωβρίου 2022. Υπήρξε αθλητής του τάε κβον ντο, έχοντας στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος. Είχε λάβει αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνο το 2008. Το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ. Τον Μάρτιο του 2019 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Share this post