Ακιντζί: Δεν είμαι της αντίληψης του “κάτσε…σήκω”

Ακιντζί: Δεν είμαι της αντίληψης του “κάτσε…σήκω”

«Πάντοτε υπερασπιζόμουν μια σχέση στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού με την Τουρκία. Να μην προσπαθούν κάποιοι μάταια να βγάλουν από μας εχθρό της Τουρκίας, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε μια υποτακτική αντίληψη του ‘κάτσε … σήκω …΄».

Αυτό αναφέρει στην αρχή της ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τουρκοκύπριος , Μουσταφά Ακιντζί, που προκάλεσε αντιδράσεις σε κάποια τουρκικά ΜΜΕ αλλά και από πολιτικούς στα κατεχόμενα.

Στην ανάρτησή του ο Μουσταφά Ακιντζί προσθέτει ότι «όπως δεν θέλουμε να είμαστε μειονότητα στην ε/κ πλευρά, δεν θέλουμε ούτε να χαρακτηριζόμαστε ως μια υποδιοίκηση. Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή τη γη ως ένας αξιοπρεπής ΄λαός΄, σε ισότητα – ελευθερία – ασφάλεια και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Και αναμένουμε από όλους να δείξουν σεβασμό σε αυτές τις ευαισθησίες του ΄λαού΄ μας».

Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savundum. Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna…

Gepostet von Mustafa Akıncı am Mittwoch, 19. August 2020

 

Με τίτλο «Δεν υποτάσσομαι στην Τουρκία» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ μεταδίδει την ανάρτηση Ακιντζί με το σχόλιο «ο υπό παράταση “πρόεδρος” της θυγατέρας πατρίδας, προκάλεσε την τελευταία στιγμή (ΣΣ: στο τέλος της θητείας του)» και έχει φωτογραφία του   με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να τσουγκρίζουν τα ποτήρια, χαμογελώντας όταν είχαν περάσει εκατέρωθεν του οδοφράγματος της οδού Λήδρας μαζί πριν μερικά χρόνια.

Δεν θέλουμε την παρέμβαση της Τουρκίας στις «εκλογές», ούτε και η Τουρκία έχει τέτοια πρόθεση, ανάφερε ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης και «υποψήφιος », Ερχάν Αρικλί

«Όμως, οι υποστηρικτές του Ακιντζί προσβάλλουν και επιτίθενται προσπαθώντας να φέρουν την Τουρκία εντός γηπέδου. Εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Ούτε η Τουρκία θα πέσει σε αυτή την παγίδα και αυτό μας ικανοποιεί», δήλωσε ο κ. Αρικλί.

H “βουλευτής” του ΡΤΚ, Φαζιλέτ Οζντεφέ, σε δική της ανάρτηση  χαρακτήρισε λάθος τη χρησιμοποίηση της έκφρασης “σήκω … κάτσε …, που χρησιμοποίησε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι μπορεί να είναι φράσεις που ο λαός χρησιμοποιεί καθημερινά χωρίς να σκεφτεί και να αντιληφθεί, αλλά η χρήση τους στην “προεκλογική εκστρατεία” πολλαπλασιάζει φαινόμενα ρατσισμού και διαχωρισμού.

Share this post