ΑΚΕΛ-ΡΤΚ θα συνεργαστούν για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις

ΑΚΕΛ-ΡΤΚ θα συνεργαστούν για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις

Την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο Κυπριακό και ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στη Γενεύη, εξέτασαν σήμερα ΑΚΕΛ και ΡΤΚ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ,  Άντρος Κυπριανού, έπειτα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος, υπό τον Τουφάν Ερχιουμάν,στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Αποφάσισαν, είπε, να συνεργαστούν στην προσπάθεια να συμβάλουν στην επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο, δηλαδή στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ερμηνεύεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

ΑΚΕΛ και ΡΤΚ, πρόσθεσε, συμφώνησαν να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες κοινή διακήρυξη, ενόψει και της άτυπης συνάντησης στη Γενεύη, που θα περιλαμβάνει εκτεταμένα τις απόψεις των δύο κομμάτων για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η λύση «και την προοπτική που θα πρέπει να δώσουμε στην κοινή μας πατρίδα. Ε/κ και Τ/κ είμαστε παιδιά της ίδιας μάνας γης, όπως οι Μαρωνίτες, οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τέτοια δεδομένα, τα οποία θα μας επιτρέψουν να την επανενώσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά στην κοινή μας πατρίδα».

Το ΑΚΕΛ και το ΡΤΚ είναι δύο κόμματα που διαχρονικά μοιράζονται περίπου το ίδιο όραμα για την Κύπρο και τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. «Ανεξάρτητα με τις όποιες επιμέρους διαφωνίες και διαφορές υπάρχουν μεταξύ μας, είμαστε δύο κόμματα που αγωνιζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να συμβάλουμε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με τρόπο που θα επανενώνει την Κύπρο και τον κυπριακό λαό», ανέφερε

 

Share this post