ΑΚΕΛ: “Φαίνεται ότι η άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ ακολουθεί την πεπατημένη”

ΑΚΕΛ: “Φαίνεται ότι η άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ ακολουθεί την πεπατημένη”

“Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το ΑΚΕΛ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι πρέπει να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή, και άρα επιφανειακή διαχείριση του κυπριακού,  και να ασκήσει ουσιαστική πολιτική που να θέτει επί τάπητος τα δίκαια της Κύπρου και του λαού μας”, υποστηρίζει  το ΑΚΕΛ αναφορικά με την  η άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ, η οποία , σύμφωνα με το κόμμα “φαίνεται να ακολουθεί την πεπατημένη”.

Σε γραπτή δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού αναφέρονται και τα εξής :

“Ακόμα και χτες ο Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να δει την αλήθεια στα μάτια. Ότι αφενός τα μεγάλα συμφέροντα εντός ΕΕ δεν επιτρέπουν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της Τουρκίας και αφετέρου ότι η αδιέξοδη πολιτική των κυβερνώντων αποτυγχάνει εκ νέου να εκθέσει την τουρκική παρανομία και προκλητικότητα στην ΑΟΖ, στο θέμα των Βαρωσίων και αλλού, εισπράττοντας μόνο χλιαρές αντιδράσεις και παρηγοριά.

Δυστυχώς, φαίνεται πως η άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ ακολουθεί την πεπατημένη σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα τα οποία να ενοχλήσουν  την Τουρκία. Μια προσεκτική ανάγνωση της δήλωσης του κ. Μπορέλ, ύπατου εκπρόσωπου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία θα εισπράξει ακόμα ένα ράπισμα με φτερό.

 

 

Εξάλλου το μόνο που ενδέχεται να προχωρήσει είναι η διεύρυνση του καταλόγου με ακόμα μερικά ονόματα, ενώ τα υπόλοιπα μέτρα παραπέμπονται και πάλι για τεχνική μελέτη. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να υποβαθμίζεται η όποια αξία τους, τα μέτρα που λαμβάνονται ή θα ληφθούν δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης μας που είναι η λύση του κυπριακού ούτε επιλύουν τις δυσκολίες που θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου χωρίς λύση.

 

Αντί λοιπόν οι κυβερνώντες να προσπαθούν με επιτηδευμένες δηλώσεις να συνεχίσουν της παραπλάνηση των πολιτών και την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, ας αλλάξουν επιτέλους ρότα.

Αντί της παθητικής ενατένισης των εξελίξεων και της επικοινωνιακής διαχείρισης των αρνητικών γεγονότων, ας κινηθούν -επιτέλους- με την αίσθηση του επείγοντος προς της κατεύθυνση της διάρρηξης των αδιεξόδων.

 Α. Δαμιανού

Η καταδικαστέα τουρκική στάση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την απραξία των κυβερνώντων. Χωρίς να παραγνωρίζονται τα εμπόδια και οι δυσκολίες που προκαλεί η Τουρκία, ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να επικεντρωθεί στην ουσία που είναι η διεκδίκηση λύσης που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας”.

Share this post