Αίτηση Παπαδάκη στο Δικαστήριο

Αίτηση Παπαδάκη στο Δικαστήριο

O ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης , διά του δικηγορικού γραφείου ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, καταχώρησε αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας,από το οποίο ζητά να ερμηνεύσει την συμφωνία, που επέβαλε, πριν τις ευρωεκλογές του 2019, η ΕΔΕΚ  και ο πρόεδρος της Μαρίνος Σιζόπουλος στον ευρωβουλευτή  και να αποφασίσει κατά πόσο είναι συμβατή με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με νομική πηγή, εάν το Δικαστήριο καταλήξει σε θετική απόφαση υπέρ του Δ. Παπαδάκη, η ΕΔΕΚ και ο πρόεδρος της θα είναι  πλήρως εκτεθειμένη  στους θεσμούς της Ε.Ε., διότι , όπως επισημαίνεται, θα καταδειχθεί “με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλαδή, με απόφαση Δικαστηρίου ότι η ΕΔΕΚ προσπάθησε να επιβάλει στον υποψήφιο το 2019 ευρωβουλευτή παρανομία”.

Επίσης, σε συνάρτηση  με την διαδικασία του Πειθαρχικού (Π.Σ)της ΕΔΕΚ θα αποδείξει ότι,αυτοί που συνέταξαν το κατηγορητήριο ,δηλαδή, το ίδιο το Πειθαρχικό, αλλά και ο καταγγελλόμενος και μάρτυρας κ. Σιζόπουλος,“ενήργησαν  με δόλο και προσπάθησαν να εκβιάσουν την εφαρμογή παράνομης συμφωνίας από τον κ. Παπαδάκη, πράγμα που θα αποδείξει και το ότι ήταν όλα στημένα από μέρους τους”.

Εξάλλου, η δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου ότι “προσπάθησε για πέντε μήνες και πλέον να πείσει τον Δ. Παπαδάκη να εφαρμόσει «νομότυπα» την συμφωνία, “θα  αποτελεί παραδοχή εκβιασμού από μέρος του κ.Σιζόπουλου, αφού, όταν υπάρχει  παράνομη συμφωνία ή συμφωνία,  που προβλέπει παράνομο σκοπό, δεν  είναι ανεκτή η εκτέλεση της από κανένα και όταν είναι και ποινικό αδίκημα είναι ακόμα πιο σοβαρός ο εκβιασμός”.

Η ίδια νομική πηγή σημείωσε πως , αν ο Δ. Παπαδάκης  εφάρμοζε την συμφωνία,θα διέπραττε ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα κινδύνευε ακόμα και με 10 χρόνια φυλακή.

Εξάλλου , ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής , ανέφερε:

” Επειδή, ουδείς  από την ηγεσία της ΕΔΕΚ  απευθύνθηκε αρμοδίως  στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για συμβουλή, θα ήθελα αυτοβούλως και υπεύθυνα ως Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο να δηλώσω πως είμαστε από την πρώτη στιγμή ενήμεροι για την όλη υπόθεση,και προσωπικά δεν έχω κανένα κώλυμα να δηλώσω κατηγορηματικά πως μέρος του εγγράφου δεσμεύσεων που η ηγεσία της ΕΔΕΚ έθετε προς υπογραφή από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κινήματος στις τελευταίες ευρωεκλογές (έτσι όπως αποκαλύφθηκε κατά την εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης) παραβιάζουν κατά ουσιαστικό τρόπο πρόνοιες του κανονισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι με άλλα λόγια παράνομες!”

Το πλήρες κείμενο της αίτησης, που υπέβαλαν στο Δικαστήριο, οι δικηγόροι του Δ. Παπαδάκη είναι το ακόλουθο:

Share this post