Αιμετηρή επίθεση στο τέμενος Al-Aqsa

Αιμετηρή επίθεση στο τέμενος Al-Aqsa

Η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, σε ανακοίνωση της,  καταγγέλλει την  αιματηρή και βάρβαρη επίθεση στο τέμενος Al-Aqsa, που ξεκίνησε τα ξημερώματα και  είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ανθρώπων και την σύλληψη πάνω από τετρακόσιων. Για ακόμη μια φορά, δηλώνουμε ότι η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών στους ιερούς τόπους από τις ισραηλινές αρχές κατοχής θα οδηγήσει σε μεγάλη έκρηξη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

          ”  Τονίζουμε ότι αυτό που κάνει η κατοχική ισραηλινή δύναμη όσον αφορά την παραβίαση των ιερών χώρων λατρείας, όπως συμβαίνει τώρα στο τέμενος Al-Aqsa, η οποία επιτίθεται σε πιστούς, αντιπροσωπεύει έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού και του αραβικό έθνους, που θα ανάψει φωτιές στην περιοχή.

            Θεωρούμε την κατοχική κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης και θεωρούμε ότι πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα και να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό, ο οποίος θα έχει επικίνδυνες συνέπειες για όλους.

            Επισημαίνουμε ότι ο λαός μας είναι σε θέση να υπερασπιστεί τους ιερούς τόπους λατρείας, τις περιουσίες και τη γη του. Η άκροδεξιά κυβέρνηση απαρτχάιντ του Ισραήλ δεν αντιλαμβάνεται και υποτιμά την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος παραμένει σταθερός και δυνατός στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

            Υπογραμμίζουμε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να γίνεται μάρτυρας αυτών των εικόνων βαρβαρότητας που προκαλέι και πραγματοποιεί η κατοχική ισραηλινή δύναμη στα παλαιστινιακά εδάφη και θα πρέπει να μην μένει απαθής και να αρκείται μόνο στις ντροπαλές καταδίκες. Τονίζουμε ότι η Ιερουσαλήμ, με τους ιερούς τόπους λατρείας της, χριστιανικούς και ισλαμικούς, είναι η πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης και κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στον παλαιστινιακό λαό να την υπερασπιστεί”.

 

Share this post