Άγκυρα: Το θέμα Αν. Μεσογείου είναι πολύ σημαντικό

Άγκυρα: Το θέμα Αν. Μεσογείου είναι πολύ σημαντικό

“Αλλαγή παιχνιδιού” για την Τουρκία θα επιφέρει το 2020 στον τομέα της ενέργειας, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών αναφέροντας ότι το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ σημαντικό.
Σε ενημέρωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι η Τουρκία είναι από τις χώρες που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια στην περιοχή, προσθέτοντας ότι την επόμενη περίοδο η Τουρκία τόσο στις έρευνες στη θάλασσα όσο και στη ξηρά προχωρά σε μια διαδικασία που θα φέρει θετικές ειδήσεις το 2020. Ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία κατά την οποία θα διασφαλιστεί η αλλαγή παιχνιδιού για την Τουρκία με διάφορες έννοιες. “Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία κάνει πολύ σημαντικά βήματα, χρησιμοποιεί μέχρι τέλους τα δικαιώματά της και είναι υποχρεωμένη να τα χρησιμοποιεί”, υποστήριξε.

 


Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι η Τουρκία έφτασε να παράγει η ίδια το 65% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί. “Αυτό είναι καταπληκτικό ποσοστό. Όσο αυξάνεται το ντόπιο μερίδιο τόσο μειώνεται το μερίδιο εισαγωγής. Συμβάλλει θετικά στην ντόπια παραγωγή. Η Τουρκία έχει σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της ενέργειας. Γι αυτό και το θέμα της ανατολικής Μεσογείου είναι σημαντικό”, ανέφερε.

Share this post