Άγκυρα: Απειλή για την ειρήνη στην περιοχή η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Άγκυρα: Απειλή για την ειρήνη στην περιοχή η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Την εντονότατη ενόχληση της Άγκυρας προκάλεσε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα. Η Άγκυρα με δήλωση του εκπροσώπου του ΑΚΡ χαρακτήρισε την επίσκεψη  απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. 

«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική», επισημαίνει ο Ομέρ Τσελίκ και προσθέτει: «Την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη», ανέφερε  ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Share this post