Α. Νεοφύτου: Με Αννίτα Δημητρίου μέχρι τέλους ο ΔΗΣΥ για την προεδρία της Βουλής

Α. Νεοφύτου: Με Αννίτα Δημητρίου μέχρι τέλους ο ΔΗΣΥ για την προεδρία της Βουλής

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής πολιτικό κόμμα προτείνει για την προεδρία της  γυναίκα βουλευτή. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου,  ανακοίνωσε ότι το κόμμα  προτείνει για τη θέση του προέδρου  της Βουλής, την  βουλευτή Λάρνακας, Αννίτα Δημητρίου,  και τόνισε ότι θα διεκδικήσει με αυτή την επιλογή την προεδρία της Βουλής μέχρι τέλους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Νεοφύτου «η Προεδρία της Βουλής είναι ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός της Δημοκρατίας, τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά. Όχι μόνο διευθύνει τις εργασίες του Σώματος αλλά αναπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προσδοκίες των πολιτών. Καθαρές κουβέντες, καθαρές προτάσεις, καθαρά πρόσωπα, μακριά από συναλλαγές και παζάρια».

 

“Η κ. Αννίτα Δημητρίου είναι  δύο φορές πρώτη βουλευτής Λάρνακας και πρώτη Παγκύπρια σε ποσοστό ψήφων. Μια νέα γυναίκα, ικανή κοινοβουλευτικό, της οποίας η εργατικότητα, η συγκρότηση και το ήθος είναι αδιαμφισβήτητα. Η κ. Αννίτα Δημητρίου μπορεί επάξια να συμβολίσει τη νέα εποχή στη Βουλή και να αποτελέσει πρότυπο για μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα κοινά”, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

Επίσης, κάλεσε όλα τα κόμματα να συμβάλουν θετικά στην ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Κυπριακής Βουλής,  δείχνοντας ότι το πολιτικό μας σύστημα ακούει τα μηνύματα των καιρών και αλλάζει με πράξεις.

 

“Η πρόταση που έγινε προς το πρόσωπό μου από τον Πρόεδρο του κόμματος είναι ιδιαίτερα τιμητική και ευχαριστώ τον ίδιο καθώς και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού που την υιοθέτησε, μέσα από την καρδιά μου”, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου σχετικά με την υποψηφιότητα της για την Προεδρία της Βουλής.

Αυτούσια η δήλωση:

“Η πρόταση που έγινε προς το πρόσωπό μου από τον Πρόεδρο του κόμματος είναι ιδιαίτερα τιμητική και ευχαριστώ τον ίδιο καθώς και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού που την υιοθέτησε, μέσα από την καρδιά μου.

Η υποψηφιότητα αυτή δεν ανήκει μόνο σε μένα. Τη μοιράζομαι με τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της Κύπρου μας που υποεκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας μας εδώ και δεκαετίες παρά τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση που έγιναν τα τελευταία χρόνια.Είναι ένα μεγάλο βήμα για την έμπρακτη στήριξη της ισότητας στη χώρα μας. Ένα θετικό παράδειγμα για τη μετάβαση σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στην οποία κάθε γυναίκα μπορεί να πιστεύει στον εαυτό της και στις δυνατότητές της. Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση”.

Share this post