Α. Κυπριανού: “Στόxος μας να πάρουμε κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε στις περασμένες βουλευτικές εκλογές”.

Α. Κυπριανού: “Στόxος μας να πάρουμε κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε στις περασμένες βουλευτικές εκλογές”.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ προκ(σ)αλεί Αβέρωφ και Αναστασιάδη σε δημόσια συζήτηση. – Δήλωση πολιτών υπέρ ΑΚΕΛ 

“Εσείς εκτιμάτε ότι οι κακοί χειρισμοί στο Κυπριακό ,  τα σκάνδαλα και η διαφθορά , που αποδίδετε στον πρόεδρο Αναστασιάδη και στον ΔΗΣΥ, είναι  ισχυροί λόγοι ώστε το ΑΚΕΛ να κόψει πρώτο το νήμα;” . Το ερώτημα αυτό έθεσε σήμερα ο ageliaforos  στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Η απάντηση του ήταν : “Δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Είπαμε ότι στόχος μας είναι να πάρουμε κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε στις περασμένες βουλευτικές εκλογές. Όμως να μου επιτρέψεις αγαπητέ Αριστείδη να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, όλους όσοι για διάφορους λόγους επιλέγουν την αποχή στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε προοπτική στη χώρα μας, αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, ένας τρόπος υπάρχει. Να ισχυροποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ έχει 95 χρόνια ζωής. Μπορεί να έκαμε λάθη, να είχε αδυναμίες και παραλείψεις στη δουλειά του. Δεν παύει να είναι η δύναμη που πάλεψε για να γίνει καλύτερη ζωή των εργαζομένων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων των νέων ανθρώπων”.

*Υπενθυμίζεται ότι το 2016 το ΑΚΛΕΛ  πήρε  25,67  (16 έδρες) και ο ΔΗΣΥ 30,69   (18 έδρες)

Προηγουμένως , ο κ. Κυπριανού σε δηλώση του σημείωσε ότι μια μόνο εβδομάδα πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές, η σκιά της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, επιδείνωσε την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την αγανάκτηση που επικρατούν στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

“Την άλλη Κυριακή καλούμαστε στην κάλπη για να απαντήσουμε το βασικό ερώτημα: ποια Κύπρο θέλουμε.

Η αυξημένη επιθετικότητα και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ, η δημιουργία τετελεσμένων στο Βαρώσι, οι απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για τον κυπριακό λαό. Ο Ερντογάν εξήγγειλε ότι στις 20 Ιουλίου από την κατεχόμενη Λευκωσία θα προβεί σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για την Κύπρο, την οποία απειλεί με θερμό καλοκαίρι. Δεν ξέρουμε αν αυτά ανησυχούν τον κ. Αναστασιάδη και τα κόμματα που ικανοποιούνται με στασιμότητα στο Κυπριακό. Εμάς μας ανησυχούν.

Δεν θέλουμε μια Κύπρο που θα ζει στη σκιά της μόνιμης απειλής του τουρκικού στρατού.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που άνθισε επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ με τα κουτσουρεμένα δικαιώματα, τα ελαστικά ωράρια και τη συρρίκνωση των μισθών δεν αφήνει τους νέους μας να κτίσουν τη ζωή τους, να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Δεν θέλουμε μια Κύπρο όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν με μισούς μισθούς, μισή ζωή. Μια Κύπρο στην οποία θα εκποιούνται τα σπίτια και η μικρή επαγγελματική στέγη.

Τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής, στα οποία ηθικός αυτουργός είναι η ίδια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, θυμώνουν και απογοητεύουν τον κόσμο. Δεν θέλουμε μια Κύπρο στην οποία να πλουτίζουν αθέμιτα οι λίγοι και οι ημέτεροι και ο λαός να πληρώνει για το δικό τους φαγοπότι”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυπριανού.

*Ολόκληρη η δήλωση στο βίνετο 

ΕΞΑΛΛΟΥ ο ageliaforos   ρώτησε   τον κ. Κυπριανού , γιατί το ΑΚΕΛ δεν έχει απαντήσει στον κ. Αναστασιάδη , ο οποίος δήλωσε  ότι “το 2004 δεν είπε ¨όχι¨ για να τσιμεντώσει το ¨ναι¨.  Το μόνο για το οποίο δε μας έχει κατηγορήσει αυτή η κυβέρνηση είναι για τη Μικρασιατική Καταστροφή”,  σχολίασε ο Άντρος Κυπριανού και πρόσθεσε : “Με τη φόρα που έχουν πάρει μέχρι τις εκλογές θα μας κατηγορήσουν και γι΄αυτό”.

Καταλήγοντας, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ δήλωσε : ” Εγώ θέλω τον κ. Αβέρωφ και τον κ. Αναστασιάδη, αυτά τα οποία λένε με τους μονολόγους τους, να κάτσουν δίπλα μου σε μια συζήτηση και να τα επαναλάβουν και θα πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται”.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ομάδα πολιτών , με κοινή δήλωση , εξηγεί γιατί στις βουλευτικές εκλογές θα ψηφίσει ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Η δήλωση είναι η ακόλουθη:

Οι βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι σημαντικές όσο ποτέ άλλοτε.  Θα είναι καθοριστικές για τις προοπτικές

  1. επανένωσης της Κύπρου
  2. επαναφοράς της οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και
  3. ανατροπής της κακής εικόνας που έχει σήμερα η Κύπρος στο εξωτερικό, όπου παρουσιάζεται ως εστία διεθνούς διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, με τους αναξιόπιστους και αντιφατικούς χειρισμούς στο Κυπριακό, έχει κάνει τη διχοτόμηση πιο ορατή από ποτέ.  Οι οικονομικές πολιτικές των πύργων και της αρπαχτής, βασισμένες στο ξέπλυμα διεφθαρμένων πολιτικών και εγκληματιών λευκού κολλάρου, έχουν μετατρέψει την Κύπρο σε «success story» για τους λίγους σε βάρος των πολλών, και ιδιαίτερα των νέων μας οι οποίοι υποχρεώνονται σε ένα εξευτελιστικό εργασιακό μεσαίωνα που προοιωνίζει ένα αμφίβολο μέλλον ή εξαναγκάζονται να γίνουν οικονομικοί μετανάστες.

Λόγω του σκανδάλου με τα χρυσά διαβατήρια, το οποίο έχει τεράστιες διεθνείς προεκτάσεις, η Κύπρος σήμερα κατηγορείται επίσημα από την Κομισιόν για παραβίαση του Άρθρου της Συνθήκης Ίδρυσης της ΕΕ που επιβάλλει την ειλικρινή συνεργασία μεταξύ κρατών-μελών.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάρρευση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα και πολλά άλλα σκάνδαλα, μεταξύ των οποίων και τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες με έξοδα Σαουδάραβα μεγιστάνα.  Η διατήρησή της στην εξουσία περικλείει τεράστιους κινδύνους για το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της Κύπρου.  Σε μια ευνομούμενη χώρα και μόνο ένα από αυτά τα σκάνδαλα θα ήταν αρκετό για παραίτηση της κυβέρνησης.  Παρά τις κατακραυγές, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη παραμένει στην εξουσία, εξαγοράζοντας στήριξη από διαπλεκόμενα ή ελεγχόμενα ΜΜΕ, εξουδετερώνοντας τους ανεξάρτητους θεσμούς, και ασκώντας ακόμη και αστυνομική βία και εκφοβισμό, απειλώντας έτσι την ίδια τη δημοκρατία.

Οι προσυπογράφοντες αγωνιούμε για το μέλλον της Κύπρου, την εθνική της επιβίωση και τη μετατροπή του μέρους που ελέγχει η κυβέρνηση της ΚΔ σε απολυταρχία των λίγων.

Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη στον τόπο που είναι σε θέση να σταματήσει τη διολίσθηση της χώρας με το να δώσει τέρμα στην διακυβέρνηση ΔΗΣΥ στις επόμενες προεδρικές εκλογές, για τις οποίες οι αυριανές βουλευτικές εκλογές, για ευνόητους λόγους, θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο καθένας μας μπορεί και έχει διαφορετικούς λόγους γιατί να ψηφίσει ΑΚΕΛ στις βουλευτικές της επόμενης Κυριακής.  Θεωρούμε όμως τους πιο κάτω τρεις λόγους ως τους πλέον σημαντικούς:

  1. Το ΑΚΕΛ είναι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη στον τόπο που έχει τη δυνατότητα και την επιθυμία να σταθεί ανάχωμα στον εθνικισμό, τον οποίον θεωρούμε ως το κυριότερο εμπόδιο για τη λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής και Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Εκτιμούμε τις ειλικρινείς, σθεναρές και σταθερές θέσεις του κόμματος της Αριστεράς στο Κυπριακό.  Η επιτυχία του ΑΚΕΛ στις εκλογές θα δώσει ελπίδα για τη δυνατότητα να χτιστεί ένα δυνατό μέτωπο αγώνα για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου.  Αν αυτές οι θέσεις υιοθετηθούν από την κυβέρνηση που θα εκλεγεί το 2023, θα αποτελέσουν ειλικρινή και ουσιαστική βάση για επανέναρξη των συνομιλιών, θα ανατρέψουν τη δυσπιστία της ΤΚ κοινότητας και θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προσκόμματα που προβάλλει η Τουρκία ως προς τη λύση στη βάση της ΔΔΟ.
  2. Ένα δυνατό ΑΚΕΛ θα είναι σε καλύτερη θέση να καταπολεμήσει τη διαφθορά της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς.  Ένα δυνατό ΑΚΕΛ θα έχει τη δυνατότητα να σταθεί εμπόδιο στην αυθαιρεσία και τη διαπλοκή της Κυβέρνησης και να αντισταθεί στην επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των αδυνάτων για το χατίρι των πλουσίων.  Σε εύθετο χρόνο, μια νέα κυβέρνηση στηριζόμενη στο ΑΚΕΛ, θα έχει την υποχρέωση να βάλει τέρμα στις οικονομικές πολιτικές της αρπαχτής, που ωφέλησαν τους λίγους σε βάρος των πολλών και της ίδιας της πατρίδας μας.
  3.  Η εικόνα της Κύπρου διεθνώς, ως εστία διαφθοράς και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, δεν θα βελτιωθεί αν ο ΔΗΣΥ παραμείνει το πρώτο κόμμα στην κυπριακή Βουλή. Σε μια τέτοια περίπτωση η ερμηνεία που θα δοθεί είναι ότι το εκλογικό σώμα ανέχεται, ή ακόμη ενθαρρύνει τη διαφθορά και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και οικονομικά.  

Πιστεύουμε ότι οι πιο πάνω λόγοι ενώνουν την πλειονότητα των ελεύθερα σκεπτόμενων Κυπρίων, των ανέντακτων δημοκρατικών ψηφοφόρων τους οποίους καλούμε να ψηφίσουν ΑΚΕΛ‑Αριστερά‑Νέες Δυνάμεις. 

Στηρίζουμε την παράταξη που σχεδόν για ένα αιώνα εκπροσωπεί στον τόπο μας το λαϊκό κίνημα και στέλνουμε το μήνυμα ότι η πορεία στην οποία έχει οδηγηθεί ο τόπος είναι αναστρέψιμη.

Εμείς που υπογράφουμε πιο κάτω αποφασίσαμε να διακινήσουμε αυτές τις απόψεις και να καλέσουμε όσους συμφωνούν να προσθέσουν και το δικό τους όνομα στην προσπάθεια να βοηθήσουμε για ένα εκλογικό αποτέλεσμα που να υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο.

Κούλλης Αβραάμ

Πανίκος Δημητριάδης

Θέμος Δημητρίου

Γιώργος Καψής

Κώστας Λυμπουρής

Σταύρος Μαλάς

Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή

Έλλη Μόζορα

Γιώργος Παχύς

Φλωράκης Πιτσιλούδης

Βλαδίμηρος Ταλιαδώρος

Άγγελος Τζίτζος

Σταύρος Τομπάζος

Αλέκος Τριγγίδης

Μερόπη Τσιμίλλη

Γιάννης Φλουρέντζου (Μάζος)

Ντίνος Χαραλαμπίδης

Χρίστος Χριστοφίδης

Χρίστος Χρίστου (Βούδας)”

 

 

Share this post