Α. Ατταλίδου: 12 χρόνια επάξιας υπηρεσίας στο Ε.Κ.

Α. Ατταλίδου: 12 χρόνια επάξιας υπηρεσίας στο Ε.Κ.

Αφυπηρέτησε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου. Αφήνει ανεξίτηλη την σφραγίδα της, γιατί έβαζε κάθε φορά «ψηλά τον πήχη» και τον ξεπερνούσε.

Η Αλεξάνδρα μας αποχαιρέτησε με μια θερμή επιστολή:
«Αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες

Την Παρασκευή κλείνει ένα κεφάλαιο 12 χρόνων παρουσίας μου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Στα 12 αυτά χρόνια σταθήκατε δίπλα μου πολύτιμοι συνεργάτες και αγαπητοί και φίλοι. Στηρίξατε την προσπάθεια του Γραφείου και βοηθήσατε να προβληθεί το ΕΚ.

ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΩ ΠΟΛΛΑ! Συνεργαστήκαμε άριστα επαγγελματικά. Περάσαμε μαζί καλές, δύσκολες αλλά πάντα σημαντικές Ευρωπαϊκές και εθνικές στιγμές. Εκλογές, Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου, οικονομική κρίση.

Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από τη συνεργασία μας.

Νοιώθω δικαίως ότι η συλλογική μας προσπάθεια έφερε το ΕΚ και την Ευρώπη πιο κοντά στου Κύπριους πολίτες. Ελπίζω, και σας παρακαλώ πολύ να συνεχίσετε την κάλυψη που δίνετε στη δράση του ΕΚ.

Μέχρι την αντικατάσταση μου μπορείτε να επικοινωνείτε με το γενικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Γραφείου του ΕΚ στο [email protected] και στο τηλέφωνο 22870500.

Η αγαπημένη μου συνάδελφος Ματίλτα Λουκαϊδου [email protected] θα είναι στη διάθεσή σας μέχρι τον Ιούνιο.

Από 1 Ιουλίου, 2020 η Ματίλτα, το δεξί και αριστερό μου χέρι, η πιο πολύτιμη συνεργάτιδα που είχα στην επαγγελματική μου πορεία μετατίθεται στο Γραφείο του ΕΚ στην Αθήνα.

Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα εμποδίζουν προς το παρών τη δια ζώσης επικοινωνία αλλά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο κινητό μου 99697500 και στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Σας εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον, υγεία σε εσάς και την οικογένεια σας.

Δεν θα χαθούμε!

ΜΦΧ
Αλεξάνδρα Ατταλίδου».

Την Αλεξάνδρα την γνώρισα καλά πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ήταν μέλος της κίνησης «Οι Γυναίκες Επιστρέφουν», η οποία οργάνωσε αντικατοχικές πορείες και εκδηλώσεις στην γραμμή αντιπαράταξης με στόχο την  κινητοποίηση των  γυναικών σε ειρηνικό αγώνα κατά της τουρκικής κατοχής και την  αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης. Ακόμη και ως εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο συνέχισε να είναι ενεργός ακτιβίστρια , κυρίως σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Χάρη στην Αλεξάνδρα το Γραφείο Τύπου στην Λευκωσία είναι ένα από τα καλύτερα, που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμβολή της Αλεξάνδρας στο να αποκτήσουμε στην Κύπρο γνώση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και, ιδιαίτερα, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν εξόχως καθοριστική. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τους συναδέλφους της και τους ευρωβουλευτές, Κύπριους και ξένους. Η επιτυχία της , πέρα από την εργατικότητα της, οφείλεται στην απλότητα, που την διέκρινε , και στο γνήσιο χαμόγελο της. 

Στην Λευκωσία η πόρτα του Γραφείου της ήταν πάντα ανοικτή. Ο δημοσιογράφος, όταν την χρειαζόταν την έβρισκε πάντα , ακόμη και σε μέρες αργιών. Στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τους δημοσιογράφους στο έργο τους.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία της  Αλεξάνδρας,  στις 11 Δεκεμβρίου 2018, όταν, μετά από τρομοκρατική επίθεση, βάφτηκε στο  αίμα η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο.  Τις μέρες εκείνες συνεδρίαζε εκεί η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από την Κύπρο , αν θυμάμαι καλά, είμαστε περίπου 15 δημοσιογράφοι. Η Αλεξάνδρα , προς τιμή της, γύριζε την νύχτα μέσα στο τρομοκρατημένο Στρασβούργο  μέχρι να διαπιστώσει  ότι οι δημοσιογράφοι, που δεν είχαν αποκλειστεί στο Κοινοβούλιο, βρίσκονταν ασφαλείς στα ξενοδοχεία τους. Πέρα από τις θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια της προς την δημοσιογραφική οικογένεια της Κύπρου, εμείς, που βρεθήκαμε τον Δεκέμβριο του 2018 στο Στρασβούργο , θα την ευγνωμονούμε ολόψυχα για πάντα!

Αλεξάνδρα,  Δεν θα χαθούμε!  Πιστεύω ότι θα συνεχίσεις να παρακολουθείς τα θέματα του Ευρωκοινοβουλίου και να μας βοηθάς με τις γνώσεις σου. 

Από καρδιάς σου εύχομαι να έχεις όλα τα καλά!

Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

 

Share this post