Ολίσθημα ολκής από τα “Νέα” των Αθηνών

Ολίσθημα ολκής από τα “Νέα” των Αθηνών

Έκαναν την Κυπριακή Δημοκρατία
«Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

Φαίνεται ότι ο κορονοϊός “προσέβαλε” και την  εφημερίδα των Αθηνών “Τα Νέα” , που λέει ότι έχει  την “αξιοπιστία της μεγαλύτερης εφημερίδας”. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το
ολίσθημα ολκής, στο οποίο  υπέπεσε η εφημερίδα.  Σε ρεπορτάζ  ( έκδοση  Δευτέρας , 23.3. 2020) για τον κορονοϊό χρησιμοποίησε τουρκική ορολογία , διαγράφοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα στην έντυπη έκδοση «Τα Νέα» σε ρεπορτάζ , με τίτλο «Ο κορονοϊός ¨λυγίζει¨ την Ευρώπη και ¨θερίζει¨ τις ΗΠΑ» κάτω από  τον μεσότιτλο «Πρώτοι θάνατοι» , έγραψαν το εξής επαίσχυντο , που μόνο σε τουρκικές εφημερίδες απαντάτε: «Πρώτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό καταγράφηκε και στην ¨Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου¨». Το δημοσίευμα (βλέπε σχετικές φωτογραφίες) μας το έστειλε φίλος από την Αθήνα χθες το πρωί , διερωτώμενος: « Πώς μπορεί να μας αποκαλεί έτσι ελληνική εφημερίδα;»

       

Θέσαμε το θέμα υπόψη του ΥΠΕΞ στην Λευκωσία.  Χθες το μεσημέρι «Τα Νέα» επιχείρησαν να διορθώσουν , αλλά στην ηλεκτρονική έκδοση , όπου έγραψαν για ένα θάνατο στην Κύπρο.
Δεοντολογικά η εφημερίδα θα πρέπει σήμερα να επανορθώσει το ολίσθημα στην έντυπη έκδοση της και να απολογηθεί.
Α. ΒΙΚ.

Share this post