Εννέα νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκία

Εννέα νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκία

*Η “ΤΔΒΚ” απαγόρευσε είσοδο σε Τούρκους και ξένους υπηκόους

Στους 9 έφθασαν οι νεκροί και στα 670 ανήλθαν  τα κρούσματα του κορ0νοϊού στην Τουρκία. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ η εφημερίδα  Yeni Safak” ( 21.03.20) γράφει ότι ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι 5 ακόμα άτομα έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού στην Τουρκία,  ενώ 311 άτομα βρέθηκαν θετικά στο τεστ για τον ιό.

Τα άτομα που πέθαναν ήταν είτε ηλικιωμένα, είτε είχαν γενικότερα θέματα υγείας, δήλωσε ο Κοτζά.
Με τα νέα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια στην Τουρκία ανήλθε στους 9,  ενώ ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια στην ανήλθε στους 670. Χθες διενεργήθηκαν στην Τουρκία 3,656 τεστ σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να επαναπαύεται κανένας στην μάχη ενάντια στην επιδημία.

Εξαιτίας της επιδείνωσης της κρίσης του κορονοϊού, την αύξηση των κρουσμάτων κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η τ/κ πλευρά αναθεωρεί τα μέτρα της για την καταπολέμηση της διάδοσης του νέου ιού.
Ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ, δήλωσε ότι  η τ/κ πλευρά απαγορεύει την είσοδο στα κατεχόμενα όλων των πολιτών των ξένων χωρών. Θα εισέρχονται μόνο  οι Τουρκοκύπριοι και ουδείς πολίτης  ξένης χώρας, συμπεριλαμβανόμενης της Τουρκίας. Το μέτρο λήφθηκε εξαιτίας των νέων κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν  στην Τουρκία.

Για τους τ/κ,  που εισέρχονται στα κατεχόμενα, είτε από τις ελεύθερες περιοχές είτε από άλλες οδούς θα ισχύουν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προηγουμένως, δηλαδή το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνα. 

Η «κυβέρνηση» του καθεστώτος στα κατεχόμενα αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της συνολικής κατάρρευσης της τ/κ οικονομίας, ανακοίνωσε  μέτρα στήριξης διάφορων κοινωνικών ομάδων.

Share this post