Έλαζιγ: 41 νεκροί, 1607 τραυματίες

Έλαζιγ: 41 νεκροί, 1607 τραυματίες

*Ολοκληρώθηκαν μετά από 67 ώρες οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Έλαζιγ: 41 νεκροί, 1607 τραυματίες

*72 κτίρια κατέρρευσαν, 45 άτομα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια

Κωνσταντινούπολη, ΜΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα ,  μετά από 67 ώρες εργασιών, και οι τελευταίες οι διαδικασίες έρευνας – διάσωσης από τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή του Έλαζιγ, όπου την Παρασκευή το βράδυ σημειώθηκε ισχυρότατος σεισμός μεγέθους μεταξύ 6,6R και 6,8R. Ο σεισμός άφησε πίσω του 41 νεκρούς και 1.607 τραυματίες, 72 κτίρια κατέρρευσαν και 45 άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια.

Εντωμεταξύ σήμερα ,  περί τις 19:12, σημειώθηκε στην περιοχή μετασεισμός μεγέθους 4,2R, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Καταστροφών και Επειγόντων Περιστατικών (AFAD). Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν χθες από πολυκατοικία της περιοχής Σουρσουρού το άψυχο σώμα του τελευταίου αγνοούμενου, του 41ου θύματος του φονικού σεισμού, ενώ το έργο τους ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο λόγω των μετασεισμών.

Οι υπουργοί Εσωτερικών, Υγείας, Πολεοδομίας και Δικαιοσύνης κ.κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού, Φαχρετίν Κοτζά, Μουράτ Κουρούμ και Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσαν και το ύψος της άμεσης οικονομικής βοήθειας που θα λάβουν οι σεισμόπληκτοι.

Προς το παρόν τα θύματα του σεισμού διανυκτερεύουν σε πρόχειρους καταυλισμούς με σκηνές και σε κλειστά γήπεδα, όπου τους παρέχεται σίτιση.

 

Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Άρα και εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», 
δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας στο CNN Turk λίγες ημέρες μετά την φονική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλου μεγέθους σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, είπε ο Σοϊλού και αναφέρθηκε στα σενάρια που εξετάζονται, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί και το πώς θα προστατευτούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί.

«Αν γίνει σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει όλο το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και πώς θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε το ρεπορτάζ:

https://www.skai.gr/tourkia-efialtiki-provlepsi-ypourgou-gia-seismo-75-rixter-se-konstantinoupoli

Share this post