Ομόφωνη απόφαση ΑΣΔ για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Ομόφωνη απόφαση ΑΣΔ για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: “το σύστημα διά της απόφασης, που ακούσατε, πέτυχε την καρατόμηση μου”.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε ομόφωνα σήμερα, 18.9.2024, την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Οι οκτώ Δικαστές της Ολομέλειας του Συνταγματικού Δικαστηρίου ανέλυσαν εκτενώς στην απόφασή τους. Η απόφαση έκτασης 209 σελίδων αναγνώστηκε αποσπασματικά από τους Δικαστές.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτική για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να συντάξει    επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή με την οποία τον ενημερώνει για την απόλυσή του. 

Το πλήρες κείμενο της απόφασης στον σύνδεσμο

Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο (supremeconstitutionalcourt.gov.cy)

Ο Γιώργος Σαββίδης αποχώρησε από το Ανώτατο, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Αντίθετα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης , μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Υπηρέτησα 10 χρόνια τον τόπο, φεύγω έχοντας απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μου. Το έργο που παράχθηκε για πάταξη της διαφθοράς τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται και εκτός Κύπρου. Υπήρξε συντεταγμένη προσπάθεια φαγώματος μου, Από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας,  τέως ΠτΔ και αργότερα τον νυν ΠτΔ. Είχαν σωρεία υλικού παρακολούθησης κάθε δήλωσης μου. Σήμερα το σύστημα διά της απόφασης που ακούσατε πέτυχε την καρατόμηση μου, παρουσιάζοντας με τον χειρότερο αξιωματούχο που πέρασε πότε. Αν συγκρίνεται με την υπόθεση Ερωτοκρίτου με χαρακτηρισμούς σαφώς χειρότερους. Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρ. Ερωτοκρίτου. Η απόφαση αυτή είναι κόλαφος κατά της ελευθερίας λόγου και έκφρασης στη χώρας μας… Από σήμερα είμαι ελεύθερος”.

Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε την ομάδα των δικηγόρων του και δήλωσε πως η επόμενη μέρα θα τον βρει ταγμένο στον αγώνα για πάταξη της «γάγγραινας» που λέγεται διαφθορά.

ΦΩΤΟ: Φίλιππος Χρίστου, kathimerini.com.cy

Share this post