Αχμάτ – δύναμη!

Αχμάτ – δύναμη!

Kostas Onisenko*
Όπως έχω ξαναπεί*, ο μεγαλύτερος φιλορώσος της Ελλάδας είμαι εγώ. Οι άλλοι, που λένε ψέματα ότι “ο Πούτιν είναι τρομερός ηγέτης και έχει τρομάξει τον Μπάιντεν και χαλάει τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης” είναι είτε απλώς ηλίθιοι είτε (συνηθέστερα) παίρνουν χρήματα για να τα διαδίδουν αυτα. Όποιος και αν είναι ο λόγος που το κάνουν, δρουν βλαπτικά προς τους ίδιους τους Ρώσους και τη ρωσική κοινωνία διότι ο Πούτιν και το καθεστώς του είναι μια πανούκλα και καταστροφή πρωτίστως για τους Ρώσους και έπειτα για όλους τους άλλους.
Για μένα μεγαλύτερο αγαθό για μια κοινωνία είναι η ευημερία των πολιτών της και το μέλλον των παιδιών της. Η ευημερία των πολιτών δεν είναι η διαρκής παραπληροφόρηση και η δημιουργία ενός τεχνητού μεγαλείου ή ενός εικονικού εχθρού και διαρκούς έντασης. Η κλοπή του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων της Ρωσίας προκείμενου ο Πούτιν και η κλίκα του να έχουν αμύθητα πλούτη και ο Πούτιν να στέλνει τους πολίτες να σκοτώνουν και να σκοτώνονται σε άλλες χώρες δεν είναι ευημερία.
Ο Πούτιν έχει κατακλέψει τη Ρωσία και συνεχίζει να το κάνει. Το έκανε κλέβοντας τα κοινά περιουσιακά στοιχεία του λαού, που είναι οι φυσικοί πόροι, όχι με τη δημιουργία υπεραξίας μέσω της παραγωγής κ.λπ. Παράλληλα έχει αποκτηνώσει τον λαό μέσω της απόλυτης προπαγάνδας στα ΜΜΕ, στα κοινωνικά δίκτυα, στην “τέχνη”, στον κινηματογράφο κ.ο.κ. Έχει φιμώσει τους αντιρρησίες (πάνω από 100.000 δικαστικές υποθέσεις τα τελευταία χρόνια + δολοφονίες, απειλές κ.ο.κ.). Εξουδετέρωσε το πολιτικά ενεργό κομμάτι του πληθυσμού και αποκτήνωσε το υπόλοιπο για να κλέβει τα λεφτά τους αμέριμνος και να το παίζει Τζένγκις Χαν.
Ωστόσο, ο χρόνος του Πούτιν τελειώνει μαζί με τα λεφτά του. Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι έρχεται οικονομική και (ως συνέπεια) πολιτική κατάρρευση στο Κρεμλίνο. Αυτή τη στιγμή, το μόνο θετικό σενάριο για το μέλλον των Ρώσων μπορεί να υπάρξει στην περίπτωση που χάσουν πανηγυρικά τον πόλεμο και το καθεστώς Πούτιν καταρρεύει με γδούπο (με πολλούς γδούπους). Αν τον κερδίσουν ή αν έρθει κάποιος “συμβιβασμός” η πορεία διάλυσης και διαμελισμού της χώρας είναι θέμα χρόνου. Ούτε οι κυρώσεις θα ακυρωθούν, ούτε η οικονομία θα διορθωθεί, ούτε καμιά αλλαγή στην πολιτική πορεία της χώρας θα υπάρξει. Σε αυτή την περίπτωση, οι συνέπειες για εκατομμύρια απλούς Ρώσους θα είναι τραγικές.
Αυτά τα ξέρουν όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο. Αυτά τα ξέρουν αυτοί που λιβανίζουν τον Πούτιν. Αυτοί που λιβανίζουν τον Πούτιν το κάνουν επειδή τους πληρώνουν λεφτά από τα κλοπιμαία των Ρώσων. Το κάνουν ξέροντας ότι με τις πράξεις τους συμβάλλουν όχι μόνον στην δολοφονία αθώων Ουκρανών αλλά και ότι με τις πράξεις τους καταστρέφουν το μέλλον της Ρωσίας. Το κάνουν επειδή αγαπάνε τα χρήματα πάρα πολύ και επειδή δεν έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ψεύτες και κλέφτες οι μιντιακοί “φιλορώσοι”. Και αυτό θα φανεί από την κωλοτούμπα που θα κάνουν όλοι αυτοί μόλις καταρρεύσει το καθεστώς Πούτιν.
Αυτό το ξέρουν και οι Τσετσένοι. Βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα βιντεάκια με “μαχητές τικ-τοκ” από την Τσετσενία, που δημοσιοποιούν γελοία βιντεάκια όπου πλήρως εξοπλισμένοι Τσετσένοι του Καντίροφ “μάχονται” πυροβολοντώντας σε άδεια κτίρια ή κατά δέντρων και φωνάζουν “τους φάγαμε όλους, Αχμάτ δύναμη” και άλλα τέτοια. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει μπορούν να υποθέσουν ότι οι Τσετσένοι είναι δειλοί και αστείοι. Ωστόσο δεν είναι έτσι. Ο Καντίροφ και άλλοι άνθρωποι γύρω του ξέρουν ότι η κατάρρευση του καθεστώτος Πούτιν έρχεται. Για αυτό προσπαθούν να διατηρήσουν στο μέγιστο τις στρατιωτικές τους δυνάμεις χωρίς ταυτόχρονα να χαλάσουν τις σχέσεις τους με τον Πούτιν για όσο καιρό μπορέσουν.
[* είναι απαγορευτικό να ξεκινάς ένα κείμενο με φράση, όπως “έχει ξαναγίνει”, “έχουμε ξαναπεί” “συνεχίζεται” κ.ο.κ. διότι μειώνεις το βάρος του θέματος. Επιμένω να το κάνω γιατί είναι σημαντικό για μένα να θυμίζω ότι πολλά από αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν τα έλεγα εδώ και χρόνια και πως όταν τα έλεγα ήμουν κάπως σαν καλτ τύπος – τρελός του χωριού που κυκλοφορεί με πανό “Έρχεται το τέλος” και μετά, όταν έγιναν αυτά που έγραφα πριν, έγινα κάτι σαν προφήτης. Αλλά δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις ήξεραν ότι αυτά τα πράγματα θα συμβούν και υποθέτουν τι πιθανότατα να συμβεί μετά]. 
*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους/  ΦΩΤΟ:  People’s Daily, China

Share this post