Η ενέργεια του Κύπρου Γεωργίου να στραφεί νομικώς εναντίον του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου

Η ενέργεια του Κύπρου Γεωργίου να στραφεί νομικώς εναντίον του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου

 

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη*

Ο επί σειρά ετών Αθηναίος δημοσιογράφος Σεραφείμ (Μάκης) Χ. Μηχιώτης, ο οποίος διετέλεσε στρατιωτικός συντάκτης  και μετέπειτα διευθυντής Τύπου των Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας από τον Οκτώβριο του 1993 ως τον Μάρτιο του 2004, σχολιάζει στο sermichiotis.blogspot.com  την ενέργειά του Αρχιεπισκόπυ Κύπρου Γεωργίου  να στραφεί νομικώς εναντίον του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ:Ο δημοσιογράφος σε περιοχή έξω από την Σμύρνη)  και επισημαίνει ότι , σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), “η αγωγή περί δυσφήμισης την οποία καταχώρησε πρόσφατα κατά του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. Στις στρατηγικές-προειδοποιητικές αγωγές, που διεθνώς έχουν κωδικοποιηθεί ως slapps, προκειμένου να σταματήσει η δημοσιογραφική διερεύνηση ενός θέματος, μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί ταγοί. Πρώτη φορά ένας εκκλησιαστικός ταγός μετέρχεται τέτοια πρακτική”.

Ο Μάκης Μηχιώτης συνεχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστολσελίδες, ενώ από το 2005  είναι «στο τιμόνι» του ιστορικού εκδοτικού οίκου «Κασταλία», κάνοντας ένα επαγγελματικό άλμα. Τον οίκο ίδρυσε ο μακαριστός πατέρας του , Χαρίλαος Θρ. Μηχιώτης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της γερμανικής κατοχής και υπέρμαχος της Δημοκρατίας στα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου. Έγραψε πολλά βιβλία με πιο ξεχωριστό το:Δραματική πορεία Από την απελευθέρωση 1944 στην τραγωδία του Δεκέμβρη και στη Βάρκιζα: Εξιστόρηση”

 Στους τίτλους της «Κασταλίας» περιλάμβάνονται και βιβλία που άπτονται θεμάτων Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, όπως το βιβλίο των Κώστα Γρίβα και Ζαχαρία Μίχα «2021-Ελληνική Αμυντική Στρατηγική γιά τον 21ο αιώνα» που κυκλοφόρησε το 2006, και ένα ανάτυπο ομιλίας του πρέσβεως της Ελλάδος στη Ρουμανία Γεωργίου Διον. Πουκαμισά «Καποδίστριας- Μέττερνιχ: δύο αντίθετες αντιλήψεις γιά το Ανατολικό Ζήτημα» σε σχέση με την επανάσταση του 1821 – έκδοση που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Επίσης το “Ημερολόγιο από το Μέτωπο” ,που περιέχει καταγραφές ενός Διστομίτη στρατιώτη στο πόλεμο του 1940 αλλά και την δραματική σφαγή.

Ιδαιέτερα σημαντική είναι η έκδοση «Ιωάννης Καποδίστριας – Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις (1800-1831)».

Διαβάστε στον σύνδεσμο την ανάρτηση για την αγωγή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου

 

SerMichiotis: Ο Μακαριώτατος κ.κ. Γεώργιος ποινικοποιεί ουσιαστικώς μία κοσμική διαδικασία γιά την εκλογή του επικεφαλής της Κυπριακής Εκκλησίας, σε σχέση με τις προηγηθείσες της εκλογής του συμμαχίες γιά την απαραίτητη πλειοψηφία την οποία και απέσπασε, σιωπώντας τότε, αλλά κινούμενος δικαστικώς σήμερα, εναντίον του εκλεκτού δημοσιογράφου στην Κύπρο, Αριστείδη Βικέτου….

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post