Απεβίωσε ο Γιώργος Ηλιάδης

Απεβίωσε ο Γιώργος Ηλιάδης

Την Τετάρτη στις 10 το πρωΐ η Εξόδιος Ακολουθία 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή , σε ηλικία 85 χρονών ο Κύπριος δημοσιογράφος, Γιώργος (Κόκος) Ηλιάδης.

Την είδηση για τον θάνατο του  γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γαμπρός του , Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Ο Γιώργος Ηλιάδης υπήρξε για 1,5 χρόνο σύζυγος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με την οποία πήρε διαζύγιο και στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο. 

Ήταν ένας εκ των στενών συνεργατών του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ διετέλεσε και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και  « Κήρυκας». Επιπρόσθετα, παρουσίαζε εκπομπές πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου στο ΡΙΚ και στο SIGMA. Επίσης, εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κόκος Ηλιάδης είχε δύο παιδιά, τον Ηλία και την Ελένη, η οποία είναι νυμφευμένη με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,  με γραπτή του δήλωση εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Ηλιάδη. 

Αυτούσια η δήλωση

“Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα την είδηση για τον θάνατο του αγαπητού φίλου Γιώργου Ηλιάδη.

Ο Γιώργος Ηλιάδης υπήρξε σε όλη του τη ζωή, εκτός από δημοσιογράφος που άφησε το αποτύπωμα του, και ένας ενεργός πολίτης, ευγενής και καλλιεργημένος, με ήθος άνθρωπος, διαθέτοντας όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ, ως νεαρός διπλωμάτης, μαζί με τον Γιώργο Ηλιάδη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Υπουργείο Εξωτερικών και να διαπιστώσω το εξαίρετο του χαρακτήρα του και τις αρετές του.

Με τίμησε με τη φιλία του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Γιώργου θα γίνει την Τετάρτη, 26 Ιουνίου (10πμ), στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λευκωσία και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του

Share this post