Στην ” ταβέρνα των ουρανών ” ο Άντρος Πάφιος

Στην ” ταβέρνα των ουρανών ” ο Άντρος Πάφιος

Η γνωστή, παραδοσιακή ταβέρνα  ”  Αχίλλειον” για τους παλιούς και” Πλάτανος” για τους νεότερους  , η οποία βρίσκεται στον ιστορικό πλάτανο  των Αγίων Ομολογητών, στην Λευκωσία,το στέκι ανώνυμων και επώνυμων, ήταν σήμερα το μεσημέρι κλειστή. Μας παραξένεψε , αλλά η σκέψη δεν πήγε στο κακό.

Το απόγευμα έγινε γνωστό από το sigmalive.com/news ότι η ψυχή και ιδιοκτήτης της  ταβέρνας, ο Άντρος Πάφιος, είχε αποβιώσει το πρωί. Άνθρωπος γλυκύς, υποδεχόταν πάντα, με χαμόγελο και την αμίμητη ρεπούμπλικα,  τους πελάτες του και μαζί με το υπόλοιπο προωσικό γινόταν θυσία για να τους εξυπηρετήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άντρος Πάφιος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στον Στρόβολο Συν. Κόκκινες, την Τρίτη 04 Ιουλίου, ώρα 16:30  και η  ταφή θα γίνει στο παλαιό κοιμητήριο Στροβόλου (Πλησίον K-Cineplex).Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.Παράκληση, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για    Φιλανθρωπικό σκοπό που θα διαθέσει η οικογένεια.

Ο μακαριστός Άντρος Πάφιος έγραψε ιστορία με  το παραδοσιακό  απάχικο μαγαζί του, ένα από τα καλύτερα της Λευκωσίας,  το οποίο μετρά χρόνια στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών, ένα στέκι που θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές.

 

 

ΦΩΤΟ:facebook.com/platanos1904

Share this post