Τιμήθηκε η μνήμη του Λέλλου Δημητριάδη
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης και εκδήλωσης στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας Λέλλου Δημητριάδη. Την έκθεση οργανώνουν το Ταμείο Ευημερίας Σχολής Κωφών Παίδων και η Σχολή Κωφών – Γεώργιος Μάρκου. Όλοι οι ομιλητές εξήραν τον άνθρωπο και πολιτικό Λέλλο Δημητριάδη. που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στην πόλη που αγάπησε τόσο πολύ.
Τους παρευρισκομένους εντυπωσίαε το τραγούδι «Χρυσοπράσινο Φύλλο», που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Λέλλος Δημητριάδης, στην Κυριακή Νοηματική Γλώσσα από ομάδα μαθητριών της Σχολής που άνοιξε την εκδήλωση.
Εξίσου συγκινητικό ήταν και το ζεϊμπέκικο από μαθητή της Σχολής, με το οποίο έκλεισε η όλη εκδήλωση.
Ο γιος του Λέλλου και Πρόεδρος του Ταμείου Ευημερίας της Σχολής, Αχιλλέας Δημητριάδης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παρευρισκόμενους. «Η παρουσία σας τιμά τον Λέλλο, μας συγκινείτε», είπε, εκφράζοντας τη χαρά του, γιατί όπως σημείωσε, μέσα από τις φωτογραφίες «θυμόμαστε τον Λέλλο».
Στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα 48 συναπτά χρόνια ενασχόλησης του πατέρα του με τη Σχολή, την ανιδιοτελή προσφορά του και ιδιαίτερα την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τη λειτουργία της η Σχολή μετά το 1974.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα παραμείνει ανοικτή στην Παλαιά Αγορά στην Παλουριώτισσα μέχρι την Κυριακή 7 Μάϊου, τέλεσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου. Στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην τεράστια -όπως είπε- συνεισφορά του Λέλλου στη Σχολή, τονίζοντας ότι η έκθεση είναι μια ελάχιστη ένδειξη τιμής στον άνθρωπο που με το έργο και τη δράση του συνέβαλε στην ευημερία των παιδιών της Σχολής.
Η Διευθύντρια της Σχολής Δρ Κίκα Χατζηκακού, στο δικό της χαιρετισμό, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έκθεση, λέγοντας ότι φωτογραφίζει τον χαρακτήρα του Λέλλου Δημητριάδη, τη δράση του στη Σχολή αλλά και στη δημαρχία της Λευκωσίας. Είπε ακόμα ότι κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 η Σχολή θα γιορτάσει τα 70χρονα της με διάφορες εκδηλώσεις.
Στην ομιλία της η πρώην Διευθύντρια της Σχολής, Χρύσω Στυλιανού, χαρακτήρισε τον Λέλλο ως ένα από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς του τόπου και «πατέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης», υπενθυμίζοντας τους αγώνες του για ανασυγκρότηση της Σχολής μετά το 1974 και τη συνεργασία του με τον Μουσταφά Ακιντζί. «Ήταν πάντα δίπλα μας, δημοκρατικός, πέτυχε το ακατόρθωτο, το όνειρό του ήταν μια ενωμένη Λευκωσία. Για εμένα ήταν ανεκτίμητος θησαυρός,» κατέληξε στην ομιλία της.