TDC : Η ουκρανική ανθεκτικότητα υπό την πίεση της εξωτερικής επιθετικότητας: πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις

TDC : Η ουκρανική ανθεκτικότητα υπό την πίεση της εξωτερικής επιθετικότητας: πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις

Ο παράγοντας των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας

 Η ψυχολογία του εκφοβισμού,  που χρησιμοποιείται από τη Ρωσική Ομοσπονδία στα τα χέρια του στρατού της – για παράδειγμα, τα γεγονότα στη Μπούχα, την Ιρπίν και τη Μαριούπολη – δεν λειτούργησε, όπως αναμενόταν και είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Η έλλειψη επιτυχίας των Ρώσων  στο μέτωπο και η ικανότητα του Ουκρανικού στρατού  να προσφέρει επαρκή αντίσταση προκάλεσε ενότητα και δυσαρέσκεια απάντηση στον εκφοβισμό και όχι το αναμενόμενο σοκ και απάθεια, υποστηρίζει το εβδομαδιαίο δελτίο του  Transatlantic Dialogue Center (TDC) για τις εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

*Παρατίθεται το σχετικό δελτίο: 

TDC_Ukrainian_resilience

************************************************************

Πρώτη «έξοδος» του Βλ. Πούτιν από την ρωσική εισβολή

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη της κεντρικής Ασίας , μετέδωσε  η ρωσική κρατική τηλεόραση στην πρώτη επίσκεψη του ρώσου ηγέτη στο εξωτερικό που γίνεται γνωστή μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, έχουν εκτοπιστεί εκατομμύρια άλλοι και αυτό έχει οδηγήσει στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων στη Μόσχα από την Δύση, εξαιτίας των οποίων ο Πούτιν επιδιώκει να δομήσει αυστηρότερους εμπορικούς δεσμούς με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Στο Ντουσάνμπε ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον τατζίκο πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν,  στενό σύμμαχο της Μόσχας και τον μακροβιότερο ηγέτη πρώην σοβιετικής χώρας.

Πηγή; ΑΜΠΕ

Share this post