Βραβείο Δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia»

Βραβείο Δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia»

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το δεύτερο ετήσιο Βραβείο Δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia».

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο για σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της δημοσιογραφίας που προωθούν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υποψηφιότητα μπορεί να τεθεί από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεκτές θα γίνονται δημοσιογραφικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νικητής επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και εκπροσώπους των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ενώσεων της Ευρώπης.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου μετείχε πέρσι στην επιτροπή αξιολόγησης των συμμετοχών και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει και φέτος. Καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν και έχουν ανάλογη δημοσιογραφική εργασία να την υποβάλουν προς αξιολόγηση.

Το βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 ευρώ. Η υποβολή υποψήφιων άρθρων γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://daphnejournalismprize.eu/ μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022, στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Share this post