Επαφές ΕΣΚ -ΣΤΔ στην Στοκχόλμη

Επαφές ΕΣΚ -ΣΤΔ στην Στοκχόλμη

Επαφές με δημοσιογραφικές οργανώσεις και συναφείς φορείς της Σουηδίας είχαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου στη Στοκχόλμη ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), Γιώργος Φράγκος, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων(ΣΤΔ), Εμίν Ακκόρ. Ανακοίνωση της ΕΣΚ αναφέρει:

“Οι αξιωματούχοι των δυο οργανώσεων ήταν προσκεκλημένοι του Ιδρύματος FOJO που ασχολείται με τη δημοσιογραφία και την ποιότητα της σε όλο τον κόσμο. Πέραν της μακράς και ουσιαστικής συζήτησης με τους αξιωματούχους του FOJO, οι Γ. Φράγκος και Ε. Ακκόρ είχαν επίσης συναντήσεις με την τοπική Ένωση Δημοσιογράφων της Στοκχόλμης, όπως και με το παράρτημα της Οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα που εδρεύει στη σουηδική πρωτεύουσα. Οι Πρόεδροι της ΕΣΚ και του ΣΤΔ επισκέφθηκαν επίσης μεγάλο συγκρότημα ΜΜΕ της χώρας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της Δικοινοτικής Χορωδίας Κύπρου – στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Στοκχόλμης όπου φιλοξενούνται και κυπριακές αρχαιότητες – οι Γ. Φράγκος και Ε. Ακκόρ είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν χαιρετισμό εκθειάζοντας τη δράση και τις επιτυχίες της χορωδίας.

Ως γνωστό, Ένωση Συντακτών Κύπρου και Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων στηρίζουν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ιδρύματος FOJO για στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση της δημοσιογραφίας στην Κύπρο. Το όλο πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του σουηδικού ΥΠΕΞ, ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, με διάλεξη που είχε ως θέμα το ρόλο των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, και θα συνεχιστεί σύντομα”.

Share this post