Στεφάνου: «Ο ΔΗΣΥ πρέπει να φύγει από την εξουσία»
“Η διαπλοκή και η διαφθορά έχει απογειωθεί από τότε που ο ΔΗΣΥ έγινε Κυβέρνηση και το όνομα της Κύπρου διασύρεται διεθνώς. Έγινε συνώνυμο με πλυντήριο βρώμικου χρήματος και καταφύγιο απατεώνων”.
“Ο ΔΗΣΥ πρέπει να φύγει από την εξουσία και θα φύγει με τη δική μας δουλειά, με τη δική μας σκληρή προσπάθεια” , δήλωσε ο γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο 20ό Συνέδριο της ΕΔΟΝ.
Υποστήριξε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε αδιέξοδη κατάσταση και η κοινωνία γεννά την ανάγκη για αλλαγή, πραγματική, ουσιαστική, προοδευτική αλλαγή. «Δεν είναι λογικό να αναμένει κάποιος από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που κυβερνά εννιά χρόνια, ότι τώρα θα αναλάβει την προεδρία και θα μας σώσει, θα αλλάξει τα πράγματα. Ο τόπος χρειάζεται πραγματική αλλαγή βασισμένη σε ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πολιτικό πρόγραμμα. Για να γίνουν πράξη όσα προσδοκεί η νέα γενιά», επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση και έναν Πρόεδρο που να δίνει στους ανθρώπους της προοπτική για το αύριο και όχι να εγκλωβίζει τις δημιουργικές της δυνάμεις σε κοινωνικά αδιέξοδα.
“Δυστυχώς” , συνέχισε, ” η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, η οποία για εννιά χρόνια κυβερνά τον τόπο, έχει αποδείξει ότι όχι μόνο είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα, αλλά είναι η ίδια που προκαλεί τα περισσότερα». Η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι μέρος των προβλημάτων και δεν μπορεί να τα επιλύσει” .
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Στεφάνου είπε:
*«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να φύγει από την εξουσία. Και θα φύγει με τη δική μας δουλειά. Με τη δική μας σκληρή προσπάθεια».
*”Η διαπλοκή και η διαφθορά έχει απογειωθεί από τότε που ο ΔΗΣΥ έγινε Κυβέρνηση και το όνομα της Κύπρου διασύρεται διεθνώς. Έγινε συνώνυμο με πλυντήριο βρώμικου χρήματος και καταφύγιο απατεώνων”.
*” Ένα άλλο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ είναι κάτι που για πολλά χρόνια δεν υπήρχε μαζικά στην Κύπρο, και είναι η κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, και ειδικά πάρα πολλοί νέοι και νέες”.
*Οι κυβερνώντες κομπάζουν για το χαμηλό ποσοστό ανεργίας, όταν οι νέοι της Κύπρου, οι πλείστοι πτυχιούχοι, δουλεύουν για 700 και 800 ευρώ τον μήνα, τη στιγμή που χρειάζονται άλλα τόσα για να ενοικιάσουν ένα δυάρι, ενώ πολλές από τις θέσεις εργασίας είναι με ελάχιστα δικαιώματα και χωρίς προστασία”.
Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν οι ημέτεροι των κυβερνώντων για τους οποίους ισχύουν άλλοι κανόνες, αφού ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν θέσεις τις δημιουργούν για να τους βολέψουν κάπου.
«Διόρισαν κουμπάρους, φίλους και συμμαθητές στον Συνεργατισμό και σε άλλες θέσεις κλειδιά. Πήραν έμμισθους του ΔΗΣΥ στο Προεδρικό ως συνεργάτες και εν μια νυκτί τους μετέτρεψαν σε δημόσιους υπαλλήλους. Διορίζουν αδελφότεκνες σε καίρια πόστα για να ελέγχουν τη βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων. Αν προσθέσουμε εδώ και το πρωτοφανές σκάνδαλο με τον Γιάννη Γιαννάκη των φτωχών μαθηματικών, τότε καταλαβαίνουμε ότι η αξιοκρατία έχει κατρακυλήσει στα τάρταρα. Στη διακυβέρνησή τους τα προσόντα αντικαταστάθηκαν με την ταυτότητα του ΔΗΣΥ», ανέφερε.
ΕΞΑΛΛΟΥ, δήλωσε ότι η χειρότερη κληρονομιά που αφήνει το δεκαετές πέρασμά τους από τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου, είναι οι χειρισμοί τους στο Κυπριακό. Όπως είπε, το Κυπριακό «βρίσκεται σε τέλμα. Και πολύ χειρότερα, η οριστική διχοτόμηση βρίσκεται επί θύραις».
«Η Τουρκία, αποενοχοποιημένη για το αδιέξοδο από τη διεθνή κοινότητα, καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και ξετσίπωτα παραβιάζει σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», κατέληξε.