Τέλος παιχνιδιού του Ερντογάν : Θα υπονομεύσει την Τουρκική Δημοκρατία για να μείνει στην εξουσία;

Τέλος παιχνιδιού του Ερντογάν : Θα υπονομεύσει την Τουρκική Δημοκρατία για να μείνει στην εξουσία;

Η πολιτική Ερντογάν  όπως την κρίνει και την παρουσιάζει  το Αμερικανικό Foreign Affairs 

Ο SONER CAGAPTAY , σε άρθρο του στο Αμερικανικό Foreign Affairs επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν , υποστηρίζοντας ότι “ο (Τούρκος)  πρόεδρος είναι πολύ απίθανο να κερδίσει τις επόμενες εκλογές δίκαια και τετράγωνα, επομένως μπορεί κάλλιστα να καταφύγει στην υπονόμευση της ψηφοφορίας, να αγνοήσει το αποτέλεσμα ή ακόμα και να υποδαυλίσει μια εξέγερση, όπως της 6ης Ιανουαρίου”.

Soner Cagaptay | The Washington Institute

Σύμφωνα με τον SONER CAGAPTAY  “Τους τελευταίους μήνες, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαινόταν όλο και πιο απελπισμένος. Έχει εντείνει την καταστολή κριτικών και πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένου του Μετίν Γκουρτζάν, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Έχει απειλήσει να απελάσει διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Και καθώς η δημοτικότητά του στο εσωτερικό έχει υποχωρήσει, έχει ξεκινήσει ένα απερίσκεπτο πείραμα μείωσης των επιτοκίων εν μέσω ήδη υψηλού πληθωρισμού, μια πολιτική που έχει φέρει τη χώρα σε οικονομική αναταραχή. Εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει μια τολμηρή αντιπολίτευση, που για πρώτη φορά αποτελεί άμεση απειλή για την κυριαρχία του. Η επείγουσα πρόκληση, που αντιμετωπίζει η χώρα, λοιπόν, είναι πώς να δημιουργήσει μια μετάβαση  εξουσίας που δεν απειλεί τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας…”

*Όλο το άρθρο στα αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε στον πιο κάτω σύνδεσμο (Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους)

Erdogan’s End Game | Foreign Affairs

 

********************************

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Foreign Affairs  αυτό από την ίδρυσή του το 1922 ” είναι το κορυφαίο φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις παγκόσμιες υποθέσεις. Είναι πλέον ένας πολυπλατφορμικός οργανισμός πολυμέσων με έντυπο περιοδικό, ιστότοπο, ιστότοπο για κινητά, διάφορες εφαρμογές και ροές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια επιχείρηση εκδηλώσεων και πολλά άλλα. Το Foreign Affairs δημοσιεύεται από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), έναν μη κερδοσκοπικό και μη κομματικό οργανισμό μελών αφιερωμένο στη βελτίωση της κατανόησης της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών υποθέσεων των ΗΠΑ μέσω της ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών”. 

 

Share this post