Χρυσόστομος : «Ο Χριστός ήλθε στη γη για να προστατεύσει τον αδικημένο και να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη»

Χρυσόστομος : «Ο Χριστός ήλθε στη γη για να προστατεύσει τον αδικημένο και να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη»

“Με πίστη ακράδαντη προς τον Θεό, που ήλθε στη γη για τη σωτηρία μας και την επικράτηση της δικαιοσύνης, και με πεποίθηση στην τελική κατίσχυση των δικαίων μας, εκφράζουμε τα αισθήματα της αγάπης μας, κατά τη μεγάλη τούτη εορτή της Χριστιανοσύνης. Ας αφήσουμε την ακτινοβολία του Ενανθρωπήσαντος Χριστού να φωτίζει τη ζωή μας και ας γίνουμε εμείς δοχεία και αγωγοί αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Θεός «επτώχευσε δι’ ημάς πλούσιος ων, ίνα ημείς τη εκείνου πτωχεία πλουτήσωμεν» (Β’ Κορ. 8, 9). Συνεπώς, ας πλουτίσουμε και εμείς τις ψυχές των πονεμένων αδελφών μας με τη χαρά που δίνει το αίσθημα της αγάπης. Έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ψυχές μας ως κατάλυμα στον Χριστό και να μετάσχουμε στη χαρά της θείας Ενανθρωπήσεώς Του”. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στην Εγκύκλιο του (το πλήρες κείμενο στο τέλος) για τα Χριστούγεννα, η οποία αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ναούς .

Στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Λευκωσία τελέστηκε  τελέστηκε  πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  από του Επισκόπου Καρπασίας , Χριστοφόρου, με τον οποίο συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Νεαπόλεως, Πορφύριος, και Μεσαορίας ,  Γρηγόριος.

 

Μεταξύ των πιστών στην Θεία Λειτουργία ήταν παρόντες   ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Δήμαρχος Στροβόλου και άλλα μέλη της πολιτικής και πολιτειακής  ηγεσίας. 

                                                           Ο πρέσβης της Ελλάδος

Η Γέννηση του Χριστού καθόρισε και διαμόρφωσε την Ιστορία by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

ΦΩΤΟ: Α. Βικέτος

Share this post