M. Παρασκευή των Καθολικών: Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε την ακολουθία μόνο με παιδιά

M. Παρασκευή των Καθολικών: Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε την ακολουθία μόνο με παιδιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε απόψε στο Βατικανό την Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis), που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή στο Κολοσσαίο. Εκτός από παιδιά, που είχε κοντά του ο Πάππας , η πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν σχεδόν κενή ,  λόγω περιορισμών που θέτει η ιταλική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19

Η σιωπή και ο στοχασμός του Σταυρού ήταν τα πιο ισχυρά μέσα επικοινωνίας σε έναν σιωπηλό κόσμο, στον οποίο ο ιός συνεχίζει να φέρνει θλίψη και μοναξιά, και όπου η περιθωριοποίηση, η ανεργία, η φτώχεια, η αδικία και ο «ιός» της αδιαφορίας συνεχίζουν να προκαλούν θάνατο και απελπισία .

Ο Πάπας Φραγκίσκος επεσήμανε πώς τα παιδιά και οι νέοι κρατούν το κλειδί και την ελπίδα για αναγέννηση: «Κύριε, ελεήμων Πατέρα», προσευχήθηκε , «για άλλη μια φορά φέτος ακολουθήσαμε τον Υιό Σου Ιησού στο δρόμο του Σταυρού. Τον ακολουθήσαμε ακούγοντας τις φωνές και τις προσευχές των παιδιών, που Εσύ όρισες   ως πρότυπο εισόδου στη βασιλεία Σου”.

Νωρίτερα , ο  πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Αίθουσα Παύλος ο ΣΤ’ στο Βατικανό, όπου τις ημέρες αυτές εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού, άστεγοι και άποροι πολίτες. Έως τώρα έχουν χορηγηθεί οκτακόσια εμβόλια, ενώ συνολικά οι εμβολιασμοί αναμένεται να φτάσουν τους χίλιους διακόσιους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Αγίας Έδρας, η οποία στηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό πιστών. Ο πρώτος ηλικιωμένος άστεγος που εμβολιάσθηκε ζει στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου.  

Ο Πάπας συνομίλησε με γιατρούς, νοσοκόμους, με τους πολίτες που περίμεναν την σειρά τους και παρακολούθησε την διαδικασία χορήγησης των εμβολίων. Όπως αναφέρει  ο ιταλικός τύπος, με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου «να μην αποκλεισθεί κανείς από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid 19».

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: Vaticannews

 

Share this post