H Γέννηση του Χριστού σε Πρίγκηπο Σμύρνη, Χάλκη και Ίμβρο

H Γέννηση του Χριστού σε Πρίγκηπο Σμύρνη, Χάλκη και Ίμβρο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος προέστη σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πριγκήπου. 

Στη συνέχεια άκουσε τα κάλαντα από μικρούς μαθητές στην αίθουσα τελετών της Ι. Μητροπόλεως.

 

ΕΟΡΤΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕΒ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ,ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΩΝ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ.

https://www.facebook.com/100024126046522/videos/864534404360753/

Στην Σμύρνη ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εκεί Ορθόδοξη Κοινότητα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως. 
Επί τη μεγάλη δεσποτική εορτή της του Χριστού Γεννήσεως τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, στο ναΰδριο της Αγίας Μονής της Αγίας Τριάδος στη Υεολογική  Σχολή της Χάλκης  ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος. 
Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός. Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, καθώς και όμιλος προσκυνητών εξ Ουκρανίας. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, κατά τη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την κανονική άδεια να ιερουργήσει, καθώς και τον Καθηγούμενο για την φιλοξενία, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις του από την Τροφό Σχολή.
Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα, με τη συμμετοχή του εκκλησιάσματος, όπου και πάλι αντηλλάγησαν εόρτιες προσρήσεις μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και του Καθηγουμένου. 
Παρά την πανδημία, τα παιδιά της Ίμβρου στόλισαν τη Μητρόπολη, τραγούδησαν, έπαιξαν, συνομίλησαν με τον Ποιμενάρχη τους, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, και έψαλαν τα κάλαντα, υπό τη διεύθυνση του γνωστού μουσικού Στέλιου Μπερμπέρη. 
«Μέσα σε μια βαριά μυρωδιά πανωλικού θανάτου εμείς στη Ίμβρο ασχολούμαστε με την ζωή… την όντως Ζωή! Και έτσι ετοιμάσαμε με τα παιδιά την Μητρόπολή μας για την Γέννηση. Του Χριστού την Γέννηση! Τα Χριστούγεννα! Η φάτνη μας έτοιμη προσμένει», είναι το μήνυμα της ελπίδας από την Ίμβρο. 

Share this post