Ιδιωτική Θεία Λειτουργεία τα Χριστούγενα για τον Πούτιν

Ιδιωτική Θεία Λειτουργεία τα Χριστούγενα για τον Πούτιν

Μόνος του παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ρωσίας τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να παρακολουθήσει μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε καθεδρικό ναό του Κρεμλίνου, αντί να βρεθεί κοντά σε άλλους πιστούς (φωτογραφία, επάνω, από RIA Novosti).

Στη Μόσχα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το RIA Novosti, είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο , το οποίο ακολουθεί η Εκκλησία Ρωσίας, τα Χριστούγεννα εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.


Η ρωσική τηλεόραση έδειξε για λίγο τον Βλαντίμιρ Πούτιν να παρακολουθεί μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Κρεμλίνο, φορώντας λευκό πουλόβερ και μπλε μπουφάν, προτού συνδεθεί με τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Πέρυσι, ο Πούτιν είχε παρακολουθήσει επίσης μόνος τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην κατοικία του στο Νόβο Ογκάριοβο, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μονομερή εκεχειρία

Τα Χριστούγεννα του 2021 είχε βρεθεί μαζί με άλλους πιστούς στη Θεία Λειτουργία στο Νόβγκοροντ. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πατριάρχης Κύριλλος απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη για 36ωρη εκεχειρία με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε Ρωσία και Ουκρανία.  Ο πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε μονομερή εκεχειρία, την οποία απέρριψε η ουκρανική κυβέρνηση.

Πηγή: in.gr

Share this post