Ο πρώτος βασιλικός γάμος στη Ρωσία από το 1917

Ο πρώτος βασιλικός γάμος στη Ρωσία από το 1917

Απόγονος της δυναστείας των Ρομανόφ παντρεύτηκε την Ιταλίδα Rebecca Virginia Bettarini στην Αγία Πετρούπολη

Απόγονος της πρώην αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας παντρεύτηκε την Ιταλίδα συντροφό του, στον πρώτο βασιλικό γάμο σε ρωσικό έδαφος από τα χρόνια του Τσάρου, πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

 

Ο Μέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov παντρεύτηκε με την Rebecca Virginia Bettarini, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.

Ρώσοι ορθόδοξοι κληρικοί πραγματοποίησαν την τελετή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η μητέρα του γαμπρού, η Μεγάλη Δούκισσα Maria Vladimirovna της Ρωσίας – η αυτοαποκαλούμενη κληρονόμος του αυτοκρατορικού θρόνου της Ρωσίας – και πάνω από δώδεκα ανήλικοι βασιλείς της Ευρώπης.

Ο προπάππους του Mikhailovich, ο Μέγας Δούκας Kirill Vladimirovich, έφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της μπολσεβίκικης επανάστασης του 1917. Πρώτα έφτασε στη Φινλανδία και αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δυτική Ευρώπη.

Ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας, ο Νικόλαος Β’, η σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους δολοφονήθηκαν από μια επαναστατική ομάδα τον Ιούλιο του 1918, στο κελάρι ενός σπιτιού εμπόρων στο Yekaterinburg, μια πόλη 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Ο 40χρονος Μέγας Δούκας George Mikhailovich Romanov, γεννήθηκε στη Μαδρίτη και έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Η 39χρονη σύζυγός του, που πέρσι αλλαξοπίστησε σε Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Victoria Romanova έφτασε στον γάμο συνοδεία πατέρα της, Roberto Bettarini, ο οποίος υπηρέτησε στην ιταλική διπλωματική υπηρεσία.

Ο Μέγας Δούκας επισκέφτηκε τη Ρωσία για πρώτη φορά το 1992 και μετακόμισε στη Μόσχα το 2019, όπου ασχολείται με σειρά φιλανθρωπικών έργων.

Η δυναστεία των Ρομανόφ κυβέρνησε τη Ρωσία για πάνω από 300 χρόνια προτού ο Νικόλαος Β’ παραιτηθεί στις αρχές του 1917, πριν την Επανάσταση των Μπολσεβίκων τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, τον εμφύλιο πόλεμο και τα 70 χρόνια κομμουνιστικής κυριαρχίας, που ακολούθησαν.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2000 αγιοποίησε τον Νικόλαο Β ‘, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως αδύναμος ηγέτης από τις σοβιετικές αρχές.

ΠΗΓΗ : .lifo.gr με πληροφορίες του Reuters / ΦΩΤΟ :EPA

Share this post