2η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας

2η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας

Από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης διοργανώνουν τη 2η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… σε καιρούς κρίσης» που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 7 και την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν 200 μαθητές από 25 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, 50 εκπαιδευτικοί και 45 εκλεκτοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης θα κηρύξει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.
Η 2η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας στοχεύει να αποτελέσει μία πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας αλλά και να συνδράμει στη διατήρηση της επαφής, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής απόψεων, της δημιουργικής συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Μέσα από τη Συνάντηση θα δοθεί βήμα στους μαθητές να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που τους προβληματίζουν αλλά και για αυτά που επιθυμούν. Για αυτά που σκέφτονται, αλλά εύκολα λόγια δεν γίνονται, για ό,τι καταληστεύει τα όνειρά τους και θολώνει τον μακρινό ορίζοντα της σκέψης τους.
Θέματα συζητήσεων
  • Η λογοτεχνία σε καιρούς κρίσης
  • Η πανδημία αλλιώς: γραφή ιαματική
  • Ποίηση και επικαιρότητα: σκέψεις και συναισθήματα για την ποίηση της πανδημίας της Covid-19
  • Έρωτας σε δύσκολους καιρούς
  • Οι πανδημίες στη λογοτεχνία
  • Η μοναξιά πρωταγωνιστής σε λογοτεχνικά κείμενα
  • Λογοτεχνία και Ιστορία σε εποχές κρίσης
  • Άσπρο – μαύρο: η εποχή των αντιθέσεων
Η Συνάντηση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Livemedia από τον εξής σύνδεσμο: www.livemedia.gr/logoallios22
Για να δείτε το πρόγραμμα της Συνάντησης, πατήστε εδώ.

Share this post