28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, μέρα τού “ΟΧΙ”! Ας μιλήσουμε σοβαρά

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, μέρα τού “ΟΧΙ”! Ας μιλήσουμε σοβαρά

Του Άντη Ροδίτη*

Πάναμα πέιπερς, πάρανταϊς πέιπερς, παντόρα πέιπερς!! Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος! “Πάντα η διεφθαρμένη Κύπρος αναφερόταν από πάρα πολλά” [αδιάφθορα!!] “μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτές τις συζητήσεις” και “το θέμα είναι παγκόσμιο”!

Ασφαλώς το θέμα είναι όχι μόνο παγκόσμιο και επίκαιρό, αλλά πάντα επίκαιρο και ιστορικό. Π.χ. αν ξεκινήσουμε από την κλασική δημοκρατία του Περικλέους, τού 5ου π.Χ. αιώνα, ο μέγιστος γλύπτης, ο δημιουργός του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς μέσα στον Παρθενώνα, κατηγορήθηκε ότι ιδιοποιήθηκε μέρος του χρυσού που του παραχώρησε η Πόλη για δική του χρήση! Αν πεταχτούμε 1700 χρόνια αργότερα (αφήνοντας πίσω χιλιάδες άλλα παραδείγματα) πάμε στη Βενετία η οποία συνωμότησε με τους Φράγκους, τους Βέλγους (!!) και τους Γερμανούς να κλέψουν και να ξεπλύνουν, με πρόσχημα τη σωτηρία των Αγίων Τόπων, κάθε είδους περιουσία που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη το 1204! Ας μην πούμε στη συνέχεια (αφήνοντας πίσω άλλα 700 τόσα χρόνια ξεπλύματος) τι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διέπραξε η Γερμανία όχι μόνο σε βάρος των Εβραίων.

Και “καλά”, μπορεί να πει κανείς, “αποτελεί το ιστορικό προηγούμενο, η ακατάπαυστη πρακτική των πάντων στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παγκοσμίως, δικαιολογία για να το αφήσουμε σήμερα στην Κύπρο αδιερεύνητο;”

Ασφαλώς όχι, είναι η απάντηση. Κι ίσως για την Κύπρο θα έπρεπε μια τέτοια έρευνα ν’ αρχίσει από τις 16 Αυγούστου 1960 μέχρι και σήμερα και να περιλάβει πολλά άλλα ιστορικά ξεπλύματα της Κ.Δ. που πέρασαν στα απολησμονημένα άπλυτα.

Το θέμα είναι άλλο (κι ας το λάβει σοβαρά υπόψη η Αλεξάνδρα Ατταλίδου και κάθε άλλος ασυγκράτητος πολέμιος της διαφθοράς):

ΟΤΑΝ είναι οι σύμμαχοι χειρότερων καταστάσεων από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος -και στη δική μας περίπτωση εννοώ τον ακελισμό-κομμουνισμό- που προωθούν την εξυγίανση των θεσμών, στην ουσία εξουδετερώνουν την ίδια τους την προσπάθεια. Διότι ο λαός δίκαια επιλέγει να στηρίξει έναν παραπτωματία ή ύποπτο παραπτώματος Πρόεδρο παρά να διευκολύνει έναν κομμουνιστή (πιο μισητό στη Δύση από οτιδήποτε άλλο) να γίνει Πρόεδρος της Βουλής ή του κράτους. ΑΥΤΟ θα προκαλούσε περισσότερη ζημιά στην πατρίδα από τον “διασυρμό” της ένεκα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διότι στην Ευρώπη είναι πολύ λίγα και πολύ ξεχωριστά άτομα που δεν έχουν την τιμή τους. Ιδιάιτερα οι χώρες έχουν την τιμή τους. Πουλούν δηλαδή τις “αξίες” τους για τα οικονομικά τους συμφέροντα. Άρα αυτοί που αναλαμβάνουν με τόσο πάθος την εξυγίανση της Κύπρου(!!) ας είναι ψυχραιμότεροι, κι ας απέχουν από τη στήριξη των απάτριδων πολέμιων του αληθινού αγώνα της Κύπρου.

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post