Αισιόδοξη η Ελισάβετ Β’

Αισιόδοξη η Ελισάβετ Β’

Πάει καλά ο  Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον

Θα νικήσουμε” τον κορονοϊό, δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο τηλεοπτικό της διάγγελμα προς τους Βρετανούς μεσούσης της πανδημίας.
“Θα νικήσουμε – και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς”, δήλωσε η 93χρονη βασίλισσα στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό. Το διάγγελμα ήταν το πέμπτο έκτακτο της Ελισάβετ στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο και βιντεοσκοπήθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες.
Τη λήψη έκανε ένας κάμεραμαν, ο οποίος φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, με όλα τα άλλα μέλη του τεχνικού συνεργείου να βρίσκονται σε άλλα δωμάτια.

Η Ελισάβετ Β’ ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.
“Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή” στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) “και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν”, υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και “όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι”, δήλωσε.
«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες προκλήσεις στο παρελθόν, αυτό είναι κάτι διαφορετικό, αυτή τη φορά ενωνόμαστε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύσουμε. Θα τα καταφέρουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει στον καθένα από εμάς».

Όπως ανέφερε, η κατάσταση της θύμισε το πρώτο της διάγγελμα το 1940, όταν η ίδια και η αδερφή της Μάργκαρετ, μίλησαν σε παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς των αεροσκαφών των Γερμανών ναζί.

 

 

Πάει καλά ο Τζόνσον 

 


Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον “πηγαίνει καλά” και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ,  μετά την εισαγωγή του βρετανού ηγέτη χθες, Κυριακή, στο νοσοκομείο.
“Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ”, δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.
“Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10”, πρόσθεσε ο Τζένρικ αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Share this post