Ο διαπραγματευτής Α. Μαυρογιάννης

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Ο διαπραγματευτής Α. Μαυρογιάννης

Φίλτατος ο διαπραγματευτής , Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ωστόσο , κάνει επιλεκτικά δηλώσεις στον τύπο και δίνει συνεντεύξεις , βασικά στο ΡΙΚ. Επίσης, έκανε και κάποιες ομιλίες αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Σήμερα το πρωί στις περίπου στις 07:15 τον άκουσα να μιλά μέχρι τις 08:50 στο Πρωϊνό Δρομολόγιο του ΡΙΚ για την διάσκεψη του Κραν Μοντανά και ιδιαίτερα για το θέμα των πρακτικών . Όπως είπε στη δημοσιότητα σήμερα θα δοθεί απόσπασμα από τα πρακτικά του δείπνου της 6ης Ιουλίου , που κράτησε ο ίδιος.

Στο διάστημα , που ο πρέσβης κ. Μαυρογιάννης είναι διαπραγματευτής, του ζήτησα δύο –τρεις φορές συνέντευξη. Η απάντηση του ήταν ότι μπορούσε να με δεχθεί στο γραφείο του- πράγμα που έγινε – για συζήτηση , αλλά μου ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη. Μάλιστα, με δέσμευσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσω αυτά , που μου είπε. Του υποσχέθηκα ότι θα το κάνω και τήρησα την υπόσχεση. Σε μια συνάντηση μου εξήγησε ότι , όταν μιλά είναι , μετά από οδηγίες του προέδρου. Του είπα να θέσει το θέμα , ώστε να πάρει άδεια για μια συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δεν έγινε τίποτε .

Κοντολογίς , πρόκειται για δυσμενή διάκριση προς τον τύπο, η οποία είναι απαράδεκτη. Όταν δεν δίνεις συνεντεύξεις αυτό πρέπει να ισχύει για όλα τα μέσα και όχι να ισχύει «αλά κάρτα»! Όλα τα άλλα κ. διαπραγματευτή είναι , με όλη την εκτίμηση, «προφάσεις εν αμαρτίαις» , όπως είπε προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Eide.

*Ο διαπραγματευτής Α. Μαυρογιάννης (μέσον) συνομιλεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου(αριστερά) . Στα δεξιά του κ. Μαυρογιάννη ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ,Οζντίλ Ναμί. Πίσω από τον Τσαβούσογλου διακρίνεται ο γ.γ. του ΟΗΕ , Αντόνιο Γκουτέρες.

ΦΩΤΟ: ΧΡ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Share this post