Αχ αυτά τα πρακτικά!

Αχ αυτά τα πρακτικά!

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις μέρες για τα πρακτικά της διάσκεψης του Κραν Μοντανά. Την προπερασμένη Κυριακή , όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε στην «Καθημερινή» Κύπρου ετοιμότητα να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά , έγραψα : «Αύριο θα πάω προεδρικό». Έγκυρη πηγή μου είπε να μην μπω στον κόπο, γιατί τα πρακτικά είναι μόνο για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Χθες (24.7.2017) ο πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε ένα ακόμη βήμα, δηλώνοντας ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους- των Ηνωμένων Εθνών πρακτικά , με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια ».

Το ερώτημα μου , ίσως είναι αφελές, είναι προς τι οι δηλώσεις; Εφόσον στόχος είναι να μάθουν Ελληνοκύπροι και Τουρκοκύπριοι την αλήθεια , πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κ. πρόεδρος να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά. Διαφορετικά, οι δηλώσεις του θα μείνουν χωρίς περιεχόμενο. Και κάτι ακόμη, μήπως τα περί δημοσιοποίησης των πρακτικών έχουν σχέση με την έκθεση του γ.γ. του ΟΗΕ και το περιχεόμενο της.

Α. ΒΙΚ

ΦΩΤΟ: ΣΤ. Ιωαννίδης

Share this post